L’Ajuntament d’Alacant celebra per primera vegada el Dia de la Cooperació Europea a la ciutat

634

L’Ajuntament d’Alacant ha preparat una jornada d’activitats de divulgació, que començaran demà divendres, 21 de setembre, a les 9.00 hores i es prolongarà fins a les 14.00 hores, per a celebrar per primera vegada a Alacant el “Dia de la Cooperació Europea” a l’auditori de la seu de l’Agència Local de Desenvolupament Econòmic i Social, situada en l’edifici municipal conegut com a “Porta Ferrisa” i situat en carrer Jorge Juan, 21.

Amb aquesta iniciativa el consistori se suma als 170 esdeveniments que s’han preparat en el qual participen 30 països de la Unió Europea, a través de les seues 50 programes, per a celebrar els projectes de cooperació entre països europeus i altres regions del món, sota el lema d’enguany “Pintant el nostre futur junts”.

“Pintant el nostre futur junts”

El regidor de Foment i Ocupació, Carlos Castillo, inaugurarà aquesta jornada, amb la qual Alacant celebra per primera vegada aquest 21 de setembre la VII edició del “Dia de la Cooperació Europea” i durant la qual es divulgaran els diferents programes de cooperació europeus amb els quals la ciutat està implicada.

Després de l’obertura a càrrec de l’edil, es projectarà el vídeo commemoratiu i després donarà començament la Mesa de Cooperació en la qual participarà Moisés Blanco, subdirector Adjunt Cooperació Territorial Europea. Direcció General Fons Europeus, qui intervindrà per primera vegada a Alacant per a detallar quins són els principals objectius marcats per a enguany i de quina forma és possible accedir a finançament per a promoure projectes de cooperació.

També estaran presents a través de videoconferència els responsables del Programa SUDOE a Espanya (Programa de Cooperació Territorial de l’Espai Sud-oest Europeu), així com Jouamana Sweiss, tècnic del Programa ENI CBC MED València (Programa de Cooperació Transfronterera en el marc de la Política Europea de Veïnatge) i representants de l’oficina del Programa MED de Marsella (Programa Transnacional de la Cooperació Territorial Europea).

En la Mesa de Projectes que tindrà lloc durant la segona meitat de la jornada, responsables de *FUNDEUN (Fundació Empresa de la Universitat d’Alacant) explicaran els detalls del projecte europeu desenvolupat Interreg MAVITRA, Mercat Virtual en el Mediterrani Occidental, i presentaran el projecte ERASMUS E4IC System per a joves emprenedors.

Per la seua part, el centre d’Innovació i Tecnologia del Sector del Calçat, INESCOP, explicaran el Projecte COMMandia de SUDOE, aprovat fa sis mesos, que busca millorar la competitivitat i les condicions de treball en la indústria gràcies a l’automatització de processos amb la introducció de robots.

La clausura serà a càrrec de l’Escola Superior d’Art i Disseny d’Alacant (EASDA), els alumnes del qual presentaran el programa Erasmus de cooperació amb Nepal, a través del que han impulsat iniciatives amb dones locals per a fomentar el talent emprenedor per mitjà de la creativitat.

Programes “Interreg”
Cada any la Unió Europea inverteix prop de 50,000 milions d’euros en el suport de projectes regionals a nivell europeu que fomenten l’ocupació i la cooperació entre regions. Part d’aquesta quantitat es destina a la cooperació entre regions que s’organitza en un centenar de programes anomenats “Interreg”, que duen a terme els diferents països europeus de forma cooperativa per a afrontar reptes comuns com la migració, la preservació del medi ambient o la inclusió social, entre uns altres.

La inscripció a aquesta activitat és gratuïta i es realitza a través del formulari publicat en la pàgina web de l’Agència Local de Desenvolupament Econòmic i Social (https://www.impulsalicante.es/events/european-cooperation-day/), on també es troba el programa de la jornada i el vídeo promocional del “Dia de la Cooperació Europea”.

Aquesta jornada està dirigida a representants d’entitats susceptibles de rebre una subvenció europea, tècnics de governs locals i tota aquella persona interessada a conéixer aquests programes.

Compartir