L’ajuntament d’Alacant acorda la construcció d’un nou col·legi per als alumnes de ‘El Somni’

1339

La regidora d’Educació, la popular Mari Carmen de España, ha arribat a un acord amb la Generalitat Valenciana per a incloure en el programa Edificant la construcció d’un nou col·legi per als alumnes de ‘El Somni’.

Este nou centre atendrà als escolars amb diversitat funcional i la seua construcció començaria entre 2019-2020. L’Ajuntament té un mes i mig per a presentar el projecte. Este nou centre acollirà a uns 70 estudiants. Gràcies a esta decisió compartida entre ambdós administracions es podrà donar solució a la situació actual dels alumnes adscrits al centre ‘El Somni’ amb diversitat funcional (entre 12 i 21 anys) que deixaran de compartir el col·legi d’Educació Infantil i Primària Gloria Fuertes, una vegada s’inaugure el nou centre. La iniciativa soluciona també la situació de l’antic col·legi Sant Gabriel, que seguirà usant-se com a centre sociocomunitari.

Recordar que la titularitat de l’edifici del centre de majors de Sant Gabriel és de la Generalitat Valenciana, però la tenia cedida l’Ajuntament des de feia uns anys. L’equip de govern anterior el que va fer per a solucionar el problema del col·legi ‘El Somni’ va ser intentar traslladar als majors de Sant Gabriel i adequar el Cefire, propietat municipal, encara que la cessió d’ús corresponia a la Conselleria.

Un dels inconvenients va ser que els majors no volien anar-se de Sant Gabriel, però calia solucionar el problema de ‘El Somni’. Per tal motiu, la regidor Mari Carmen de España ha indicat que a este col·legi calia donar-li una eixida real com és la construcció d’un centre educatiu nou adaptat a les necessitats d’este alumnat. “Des de l’equip de govern actual hem acordat amb la Direcció Territorial d’Educació revertir la decisió del govern municipal anterior perquè l’ús del centre sociocomunitari torne a ser de titularitat de l’Ajuntament i que els majors es mantinguen en este edifici on realitzen els seus activitats”, matisa De España.

Des del departament que dirigix Mari Carmen de España s’afirma que “anem a treballar amb la Conselleria, que està posant tot de la seua part, per a incloure en el programa Edificant este nou centre, notícia que hui mateix hem comunicat a l’Ampa d’El Somni en una reunió en el propi col·legi. Tenim sòl d’ús educatiu i ara fa falta triar en quina parcel·la ubicar l’edifici; hi ha diverses opcions”. La responsable d’Educació ha assegurat que “volem treballar de forma coordinada amb la Conselleria perquè les obres comencen l’any que ve o com a vesprada l’any següent; entre 2019-2020. A més mantindrem un contacte constant amb els pares perquè fins ara han patit prou desinformació”.

D’altra banda, des de la Regidoria d’Educació s’ha adquirit un compromís amb els pares per a buscar una ubicació alternativa fins a la construcció del nou col·legi. Mari Carmen d’Espanya ha indicat que la situació ho requerix “perque no poden estar així en este col·legi. Ens hem donat de termini un mes”.

Este col·legi compte en l’actualitat amb alumnes amb diferents discapacitats: autisme, síndrome de Down, Asperger, entre altres. Amb esta base, el centre aspira a treballar en la «inclusió plena» dels seus alumnes en la societat. Per a això, se centra en la formació sociolaboral dels jóvens per a enfocar el seu futur cap a branques de la Formació Professional com l’hostaleria, el turisme, les infraestructures o l’atenció personal.

Compartir