L’acte d’entrega de les distincions del Dia de la Provincia omplin el saló d’actes de la Diputació de Castelló

1147

Hui venim a mostrar-li al món la força d’un sentiment que no tremola davant de res ni ningú, que ho pot tot: l’orgull de pertànyer a esta província única”. Amb eixes paraules ha començat la seua intervenció el president de la Diputació de Castelló en la solemne Gala del Dia de la província que ha reconegut amb l’Alta Distinció de la província al Vila-real C.F., la Distinció de la província al Mèrit de l’Esport a Ariadna Edo, al Mèrit de les Arts a Manuel Borja-Villel, al Mèrit Innovador a Fernando Bovaira i al Mèrit de la Solidaritat al doctor Miguel Medina per la ONG Youcanyolé. Així, un replet Saló de Recepcions amb representants de la societat castellonenca ha reconegut amb el màxim honor que atorga la Diputació el talent dels cinc guardonats com a exemple dels millors valors i la capacitat dels castellonencs en el dia gran de la seua terra.

En un emotiu discurs carregat de sentiment cap a Castelló, el president ha destacat les fites històriques que han fet de la província una terra forta i capaç de sobreposar-se a les dificultats. “Som un poble amb valors ferms, que no renúncia al que som i volem ser. Som un poble lleial que utilitza la nostra diferència per a sumar al projecte de Comunitat i d’Espanya i no com a element de ruptura. Som el poble de Castelló, i només nosaltres som els amos del nostre propi destí, conscientesde que el Castelló que tindrem serà el que siguem capaços d’aconseguir. I en eixe camí trobareu sempre el Govern Provincial”.

En eixe context, i tal com ha assegurat el president Moliner, el Govern Provincial “treballa buscant la convivència i el respecte, el Castelló que provoca el talent i la innovació, que premia l’esforç i abraça la llibertat. Un Castelló que cultiva les arrels i que creix en valors, un Castelló dels 135 pobles que són el nostre motor identitari i emocional, perquè sense ells no som res, i amb ells ho podem tot”.

Alta Distinció de la província al Vila-real C.F.

L’entrega del màxim reconeixement que atorga la Diputació de Castelló, amb l’Alta Distinció de la província al Vila-real C.F. Ha concentrat gran expectació en el desenvolupament de la gala. El club vila-realense s’ha convertit així en la quarta Alta Distinció que entrega el Govern Provincial, agafant el testimoni de la Universitat Jaume I, Porcelanosa i Avel·lí Corma.


Molt més enllà dels èxits esportius, més enllà dels colors, per molt que haja crescut, per molts estadis internacionals que haja visitat, i per molts gegants que haja vençut, el Vila-real mai ha deixat de ser l’equip del poble, mai ha perdut l’horitzó de la terra a què es deu ni la senda dels valors que ho han fet gran. Perquè amb la camiseta van gravats a foc la humilitat, l’esforç, i el compromís per esta gran terra de Castelló”, ha destacat el president.

Darrere de rebre l’Alta Distinció de la província, el president del Vila-real C.F, Fernando Roig, ha assegurat que “per al Vila-real és un orgull rebre este reconeixement de l’Alta Distinció de la província. Portem díhuit anys de vint-i-u jugant en Primera Divisió, d’ells catorze jugant a Europa. Hem visitat més de seixanta ciutats europees, ens han visitat més de 70.000 ciutadans de tot Europa venint a Vila-real. Hem tingut l’orgull de, a través del futbol, haver pogut portar al màxim alt la província i representar la província de Castelló per tot Europa, i amb el programa endavant estem col·laborant amb 18 equips de la província i 15 esportistes individuals de la província, i tot fent-ho amb recursos propis”.

Distinció Provincial al Mèrit Esportiu, Ariadna Edo

La capacitat de superació ha sigut el valor més destacat de la figura d’Ariadna Edo que ha rebut de mans de Javier Moliner la Distinció Provincial al Mèrit Esportiu.

“Amb només 19 anys, Ariadna representa l’esforç, la constància, la superació de qui creu que l’impossible només significa treballar un poc més. És la resposta a qui en algun moment pensa a abaixar els braços. Amb la seua convicció que res ni ningú anava a parar-la, ha arribat al màxim alt de l’olimpismo internacional. Del seu club Castàlia al podi dels Jocs Olímpics, mundials i campionats internacionals. I el més admirable és que la nostra millor nadadora només acaba de començar”.

Distinció Provincial al Mèrit de les Arts, Manuel Borja-Villel

Manuel Borja-Villel, director del Museu Reina Sofía ha rebut hui la Distinció Provincial al Mèrit de les Arts.

Del burrianense, Moliner ha destacat que “és la història d’un home senzill que ha contribuït a engrandir la història de l’art entesa com una de les màximes expressions de llibertat del ser humà. Eixe és l’èxit del Reina Sofía, el major exponent d’art contemporani d’Espanya que atrau a prop de quatre milions de ciutadans de tots els països del món cada any. I darrere d’ell, defugint del reconeixement, el treball d’un burrianense, el treball de Manuel”.

Distinció Provincial al Mèrit de la Innovació, Fernando Bovaira

El productor de Vall d´Uixó, Fernando Bovaira ha rebut hui la Distinció Provincial al Mèrit Innovació.

Un caràcter innovador, emprenedor i creatiu que, tal com ha assegurat en la seua intervenció el president provincial, “ha aconseguit elevar a la categoria d’art una professió, la de productor, fins ara desconeguda per molts. És un orgull per a esta terra que algunes de les més importants produccions cinematogràfiques espanyoles porten el segell de Castelló. És admirable que un dels els nostres haja arribat al màxim alt en el sèptim art, aconseguint, per primera vegada per a esta terra un Óscar de Hollywood i dos Goyas”.

Distinció Provincial al Mèrit de la Solidaritat, Youcanyolé

La generositat i la vocació d’ajudar als altres han sigut les virtuts més destacades en el Dia de la província a què ha sigut reconegut amb la Distinció Provincial al Mèrit de la Solidaritat, el doctor Medina per la ONG Youcanyolé.

Miguel i el seu equip són un exemple que s’ha de seguir per a nosaltres, però els assegure que en els poblats de Tanzània, Ghana, Etiòpia o Kenya on duen a terme les expedicions mèdiques amb esta ONG 100% castellonenc, són verdaders herois. La província de Castelló no pot estar més orgullosa de comptar amb vosaltres. Gràcies per tornar-nos l’esperança del ser humà al dignificar els valors socials i humans que són la base de qualsevol societat”.

Representada tota la província de Castelló

Cal destacar el gran seguiment que ha tingut este acte solemne, amb personalitats com la presidenta de la Cambra de Comerç de Castelló, Mª Dolores Guillamón, el rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, l’empresari Manuel Colonques, president de Porcelanosa. L’acte ha comptat amb la participació de sectors representatius de la província, com el de fregides i Esmalts, agrícola, turístic i una important representació de més de 50 alcaldes de la província.

La cultura i la societat, amb associacions culturals i prestadores de servicis socials, sindicats i col·lectius professionals també han tingut el seu protagonisme entre les 250 persones que este matí van omplir el Saló de Recepcions del Palau Provincial en la celebració de la Gala del Dia de la província.

Compartir