La XIV Fira del Llibre de Vila-real ofereix més de 30 actes culturals en una desena 10 expositors

1009

La Fira del Llibre de Vila-real celebra enguany la seua XIV edició i ho fa, per segon any consecutiu, a la plaça de Colom. Un canvi d’ubicació que permet aproximar, encara més, aquest esdeveniment cultural a tots els ciutadans, en el qual es donaran cita editorials, escriptors, aficionats a la lectura i veïns en general.

La plaça resultant de l’enderrocament dels antics jutjats, al costat del Mercat Central, acollirà 11 estands des d’aquest dijous 24 fins al diumenge 27, amb una completa programació que comptarà amb una trentena d’activitats per a tots els públics.

El regidor d’Economia, Xavier Ochando, destaca que “aquesta nova ubicació, en ple cor de la ciutat, va donar molt bon resultat fa un any i en aquesta edició esperem que torne a tenir el mateix èxit”. Per a açò, s’han programat tot tipus d’activitats culturals i lúdiques per a tots els públics, on no faltaran les presentacions i signatures de llibres, conferències, espectacles infantils i sorteigs.

La inauguració tindrà lloc el dijous a les 18.15 hores i a les 19.00 hores hi haurà un contacontes titulat Les princeses que no volien menjar perdius. A les mateixa hora es procedirà a la signatura de llibres de José María Canós, Totes les dones de Ramiro Alguacil i a les 20.30 hores es realitzarà el sorteig d’un lot de llibres.

Entre les activitats del divendres es troba una destinada als més menuts perquè coneguen els dinosaures de la província, un taller d’il·lustració infantil, la presentació i lectura dramatitzada de l’exposició Nosaltres, els escriptores valencianes en el temps i la signatura de llibres de Merche Falomir, Estela Ferrero, Basilio Trilles, Laura Espinosa i José Vilaseca. A més, hi haurà un nou sorteig de llibres.

Dissabte hi haurà un taller de marionetes, la presentació dels llibres de Francisco Mezquita i Salvador Belenguer, així com dels membres de Tirant lo Groc, que també signaran exemplars, com també ho faran Raquel Calabuig, Fernando Verniere i Rocío Parra, Natalia Sánchez, Yolanda Quiralte i Luis Aleixandre, en diferents horaris. A la programació del dia se suma una taula del gènere de terror i signatura de llibres dels ponents, un contacontes musical i el sorteig d’un nou lot de lectura.

L’última jornada comptarà amb la signatura de llibres de M. Victoria Peset, Daniel Alonso, Vicent Pallarés, Josep Usó, Octavi Monsonís, Manel Pitarch, Pasqual Mas i Pilar Bellés. A més, es presentarà el nou treball de Carlos Azagra i Encarna Revuelta. Als dos espectacles infantils que tindran lloc tant al matí com a la vesprada, se suma la presentació amb narració de contes de la Associació Cultural Soñarte de Castelló i l’últim sorteig de llibres entre els compradors de la XIV edició.

Tots els llibres tindran un 10% de descompte durant la celebració de la Fira, l’horari oficial de la qual és de 18.15 a 21.00 hores el dijous 24 i de 10.00 a 13.30 i de 18.00 a 21.00 hores la resta de dies. “Esperem que grans i menuts gaudisquen de totes les activitats programades”, indica Ochando, qui assegura que “aquest esdeveniment serà un nou revulsiu per a l’economia local i per al sector editorial, que podrà posar a l’abast dels lectors la seua oferta de llibres en paper”.

Compartir