La Vuelta inicia la etapa des de Cullera i tanca un bon estiu pel turisme

1021

Desenes de milers de persones han assistit hui a l’eixida de la quarta etapa de la Vuelta, que ha tingut lloc a Cullera. Malgrat l’alerta taronja meteorològica, un públic massiu ha acompanyat la serp multicolor al llarg dels onze kilòmetres de marxa neutralitzada que han transcorregut per la capital turística de la Ribera.

L’alcalde de la localitat i diputat provincial de Turisme, Jordi Mayor, ha posat de manifest que l’esdeveniment esportiu suposa el colofó a un altre mes d’agost amb «xifres de rècord» en el qual la localitat ha fregat pràcticament el ple complet, segons les primeres estadístiques recollides per la regidoria de Turisme.

«Hui milers de persones omplen Cullera i això té un impacte directe positiu en el sector econòmic. La Diputació ha apostat pel nostre municipi portant la Vuelta i des de Cullera volem agrair el suport a la institució provincial, conscient com és que som un dels referents del turisme de la Comunitat Valenciana», ha expressat la màxima autoritat local.

Mayor, acompanyat per membres de l’equip de govern i de la Corporació municipal, ha rebut al matí el president de la Diputació de València, Toni Gaspar; al conseller de Política Territorial, Arcadi España i al delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, «en una mostra del suport institucional a Cullera», han posat en relleu el primer edil.

Tots ells han manifestat la importància d’este tipus d’esdeveniments per la projecció turística de les ciutats per les quals transcorre i perquè, a més a més, servixen per a dinamitzar el sector turístic, impulsar l’economia i ajudar a generar riquesa i ocupació.

La carrera ha transcorregut sense incidents i ha aconseguit sortejar la pluja, que finalment no ha fet aparició durant el matí. Un ampli dispositiu de seguretat ha vetlat per la normalitat en el transcurs de la mateixa. Agents de la Policia Local de Cullera i membres de Protecció Civil de l’agrupació local s’han sumat al desplegament.

Amb anterioritat a l’eixida, Cullera ha viscut un ambient plenament festiu. Milers de persones s’han acostat a la fan zone instal·lada en l’avinguda Enrique Chulio, on han pogut gaudir de diferents activitats i vore en directe figures del ciclisme internacional com el campió irlandés i líder de la General, Sam Bennett, així com a la resta de corredors dels 22 equips que componen la caravana de la Volta.

La serp multicolor ha tornat a Cullera 39 anys després. Fou el 1980 l’única vegada en la qual el municipi riberenc va albergar una eixida de la Volta Ciclista a Espanya, que va tindre final en la localitat de Vinaròs.

Més de 190 països i una audiència potencial de 400 milions d’espectadors han pogut seguir en directe a través de les càmeres de televisió imatges dels espais més emblemàtics de Cullera, com les seues platges, el Castell o el Far.

A més, la retransmissió ha proporcionat informació turística sobre el municipi, una campanya promocional «que no es pot pagar ni amb tot el pressupost de l’ajuntament ni de la Diputació», va posar de manifest Mayor durant la presentació de l’esdeveniment.

Homenatge

En els prolegòmens de l’eixida, La Volta ha volgut retre homenatge al cullerenc Jesús Guzman, excliclista professional i un dels directors tècnics de la carrera. Guzman ha sigut clau perquè la competició ciclista haja tornat a la seua localitat d’acolliment.

Compartir