La Unitat de Partides Rurals de la Policia Local d’Alacant deté a una banda acusada de robar en diversos xalets de la partida del Rebolledo

1674

La Regidoria de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament d’Alacant informa que els agents de la Unitat de Partides Rurals de la Policia Local d’Alacant ha detingut a tres homes per un presumpte delicte de robatori, que van ser sorpresos ‘in fraganti’, quan estaven eixint d’una casa de camp situada en la partida rural del Rebolledo.

L’equip de govern del Partit Popular va posar en marxa, el mes de juliol del passat any, de nou aquesta Unitat de Partides Rurals -UPR- de la Policia Local, que va ser suprimida pel tripartit, per a atendre i garantir la seguretat de forma permanent als veïns de totes les zones rurals tal com els havien sol·licitats els veïns, facilitant-los a més un mòbil de contacte directe perquè siga més més ràpida, àgil i pròxim el seu contacte millorant així l’atenció policial en les partides.

Segons fonts policials els fets van ocórrer ahir dijous, a les 14,30 hores, quan els agents es trobaven patrullant en la partida, i van sorprendre eixint de l’interior d’un habitatge a tres persones, que en ser preguntats per la policia dels motius d’estar allí van manifestar que es trobaven realitzant labors de neteja.

En aqueix moment, que la Policia Local està intervenint, es persona el propietari de l’habitatge, i assegura que no coneix de res a aquestes persones i desconeix els motius pels quals estan a l’interior de la seua propietat.

Els policies realitzen una inspecció i comproven que la finestra situada al costat de la porta principal presenta una reixa tallada i retirada de la façana, l’interior de l’habitatge està regirat i hi ha diversos estris i efectes preparats per a portar-li’ls del lloc.

Per tals fets a Policia Local d’Alacant va detindre a aquestes tres persones, varons de 25, 34 i 43 anys i nacionalitat espanyola, per un presumpte delicte de robatori, que van ser informats dels motius de la seua detenció així com dels drets que li assisteixen, i traslladats a dependències policials.

Així mateix informar que els van ser intervinguts una defensa extensible, una pistola elèctrica, una navalla, i un ampli equip d’eines, entre els quals es troben tisores, gat mecànic, una motxilla -maleta eines tècniques, així com un walki talki.

A més el vehicle en el qual van accedir a la casa de camp es trobava estacionat enfront del xalet, i va ser requisat per la Policia Local, trobant els agents a l’interior del mateix un instrument musical que segons manifesta el propietari de la casa de camp és de la seua propietat.

Els agents de la Unitat de Partides Rurals intervenen també maquinària agrícola com una desbrozadora i una moto serra, que es troben en l’exterior d’un xalet annex, comprovant que també han sigut forçats els barrets forts dels panys d’aqueixa casa de camp, i es trobaven en l’exterior estris i eines de l’interior de l’habitatge, agrupats en l’exterior de la parcel·la.

L’edil de seguretat ha donat l’enhorabona als agents destacant que “intervencions com aquesta demostren l’excel·lent treball que està desenvolupant la Unitat de Partides Rurals de la nostra Policia Local, que han incrementat el nivell de seguretat evitant robatoris patrullant preventivament en les partides de forma regular”.

La Unitat de Partides Rurals està formada per 26 agents i comandaments que patrullen i cobreixen totes les partides rurals d’Alacant entre les quals es troben: Tabarca, Monnegre – Cabeço D’*Or, Santa Faç, La Alcoraya, El Bacarot, La Canyada del Fenollar, El Rebolledo, El Pla de la Vallonga, Font Calent, El Morals, El *Verdegás, Tángel. Els policies realitzen controls preventius i de protecció dels delictes en general, i particularment contra la propietat en el mitjà rústic i la vigilància forestal.

Compartir