La Unitat de busseig dels bombers del SPEIS netegen el fons del port de l’illa de Tabarca durant el matí del diumenge

1583

La Regidoria de Seguretat de l’Ajuntament d’Alacant, dirigida per l’edil, José Ramón González, informa que la Unitat de Busseig del Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament -SPEIS- realitzarà hui una neteja del fons marí del port de l’illa de Tabarca en una Jornada voluntària, en la qual participen en un treball de coordinació diferents cossos i forces de seguretat i altres entitats d’Alacant.

Aquesta previst que des de primera hora acudisquen els bombers i els cossos de seguretat així com les entitats voluntàries que participen a l’illa de Tabarca i comencen a treballar en la retirada dels residus i plàstics del litoral alacantí de l’illa, que durant les èpoques estivals es queden emmagatzemades en el fons en aquesta badia.

L’edil de Seguretat ha destacat la important labor que realitza la unitat d’elit de busseig del SPEIS a la nostra ciutat, i al seu torn ha agraït aquesta iniciativa que “és totalment voluntària dels nostres bombers amb la qual netejaran el fons marí del port de Tabarca’.

A més els bombers per la seua implicació i treball en el medi marí, volen conscienciar amb aquestes iniciatives als alacantins de la importància que té l’amenaça ambiental que està afectant des de fa anys al nostre fons marí, amb la gran presència de residus, plàstics i fems.

Per això participen i realitzen anualment neteges marines en el nostre litoral com el que es fa a la platja de la Albufereta i volen difondre a la societat el missatge perquè prenguen consciència que això afecta negativament a la nostra fauna marina com ja és conegut per tots, a les tortugues, peixos i l’ecosistema marí.

Des de l’Ajuntament d’Alacant realitzen també una crida al fet que es prenga consciència de no tirar residus, ni plàstics al mar, i han participat juntament amb moviments ciutadans en diverses iniciatives per a netejar les nostres platges enguany.

Compartir