La UME celebra el seu XIII aniversari de la seua fundació en Almassora

1642

La Unitat Militar d’Emergències (UME) celebrarà avui a Almassora les seues 13 primers anys d’activitat amb una demostració oberta al públic, una exposició fotogràfica i un repàs virtual a la trajectòria dirigit pel cap de l’III Batalló d’Intervenció en Emergències, el tinent coronel Javier Moreno Miguel en la Casa de la Cultura. L’exhibició es mantindrà durant la vesprada per a acostar l’Exèrcit a la ciutadania. “El coronel Javier Ferrer González em va traslladar la seua proposta perquè Almassora acollira aquesta celebració i des del principi vam entendre oportú mostrar a la ciutadania en què consisteix aquesta unitat d’elit, especialitzada en catàstrofes”, segons l’alcaldessa, Merche Galí. La primera edil ha incidit també en què “la professionalització de l’Exèrcit pot ser una via laboral per als joves i tenir-los tan a prop avui pot despertar la seua curiositat per aquest sector”.

Des de primera hora de la vesprada està prevista l’arribada dels mitjans a les places Pere Cornell i Espanya, maniobra que comptarà amb el suport de la Policia Local d’Almassora per a regular el tràfic i facilitar l’entrada de vehicles pesats fins al casc urbà. Els operaris distribuiran vehicles supervisats pels militars caps d’equip, que entre les 17.30 i les 20.30 hores faran demostracions davant el públic assistent i explicaran les característiques i el funcionament dels equips. A més, la Casa de la Cultura acollirà el repàs a la trajectòria de la UME a càrrec del cap de l’III Batalló. L’alcaldessa donarà la benvinguda a la comitiva desplaçada des de la base de Bétera i cedirà la paraula al tinent coronel Ignacio Molpeceres García, que assistirà en nom de la Subdelegació de Defensa. Després de la seua intervenció, el tinent coronel Moreno Miguel projectarà el vídeo amb el balanç d’aquests 13 anys d’activitat des de la fundació de la UME el 7 d’octubre de 2005. En aquest temps, de les 373 intervencions realitzades per l’Exèrcit, una desena s’han materialitzat en la província de Castelló. És el cas dels incendis forestals de les Useres (2007), Sogorb (2009) i Onda (2010), així com el d’Andilla –també va afectar a Castelló- (2012), Montán (2016) i Artana (2017). Els militars també van intervenir en la cerca de persones desaparegudes a Morella en 2016 i en la recuperació de la carretera A-23 a Barraques, afectada pels temporals de l’hivern en 2010 i l’any passat.

Així ho mostra l’exposició fotogràfica instal·lada en l’Espai Mercat, que obrirà les seues portes després de la conferència de la Casa de la Cultura. La mostra estarà oberta al públic de 18 a 20 hores en laborables i, a més, d’11 a 13 hores els dies festius. Després de la inauguració, la comitiva recorrerà l’exposició de vehicles distribuïts per la plaça perquè els assistents puguen pujar-se a ells.

Compartir