La UJI rebrà la Medalla d’Or de la Ciutat de Castelló de la Plana

1478

L’Ajuntament de Castelló vol reconèixer amb solemnitat la rellevància que la Universitat Jaume I ha tingut en el desenvolupament social, econòmic i cultural de la ciutat. L’alcaldessa, Amparo Marco, ha traslladat a la Junta de Portaveus la proposta del Govern municipal que la UJI reba la Medalla d’Or de la Ciutat en el transcurs dels actes del 767 aniversari de la ciutat, el pròxim 8 de setembre. La iniciativa ha rebut el suport unànim de tots els grups polítics municipals.
“La Universitat Jaume I ha suposat un punt d’inflexió en la Història de Castelló, ha sigut una institució fonamental en el desenvolupament de la ciutat. No s’entendria el present de Castelló sense el paper que ha exercit la UJI en els últims 27 anys”, ha manifestat l’alcaldessa, Amparo Marco, qui ha destacat que “la UJI va nàixer del consens social i polític i és amb aqueix mateix consens amb el qual ara es concedeix la Medalla d’Or”.

D’aquesta manera, es retorna l’honor que va rebre l’Ajuntament des de la UJI en 2015, quan el Consell de Govern de la universitat va acordar concedir la Medalla d’Or de la UJI, en la seua 25 aniversari, a la institució municipal. En aquella ocasió, es destacava la protecció a la Universitat per part de l’Ajuntament des dels seus inicis i la col•laboració permanent per a impulsar el projecte cultural i educatiu universitari.

Marco afirma que la concessió de la medalla és “una demostració del deute permanent que la ciutat té amb la UJI, que ha sigut una institució clau en l’impuls socioeconòmic registrat per la capital i la provincial en les tres últimes dècades”. “L’Ajuntament ha estat sempre al costat de la Universitat, perquè sempre ha sigut conscient que recolzar a la UJI era recolzar el futur de la ciutat”, ha afegit.

L’Ajuntament col·labora amb aportacions econòmiques el programa cultural, educatiu i solidari de la UJI, a més de compartir objectius en la Fundació Soler i Godes i la Càtedra d’Estalvi i Eficiència Energètica de la UJI. L’última col·laboració ha sigut la creació de la Càtedra Ciutat de Castelló, que ja ha engegat les beques Talent per a premiar als estudiants que s’incorporen a projectes investigadors de la Universitat.

El lliurament de la Medalla d’Or de Castelló es realitzarà en l’acte institucional amb motiu de l’aniversari de la fundació de la ciutat. El 8 de setembre de 1251, el Rei Jaume I va autoritzar a Ximen Pérez d’Arenós, a través d’un privilegi, el trasllat des del Castell Vell a la plana. La data d’aquest document simbolitza el naixement de la ciutat de Castelló en l’actual emplaçament. L’actual Govern municipal ha donat solemnitat a la celebració amb els actes amb les localitats germanades amb Castelló i el lliurament de les Medalles d’Or a personalitats i institucions. En 2017 es va concedir a l’Institut Ribalta en el centenari de la construcció de l’edifici.

Compartir