‘La Taca Negra’, el còmic amb què Castelló vol previndre la ludopatia entre la joventut

1736

La Regidoria de Plurilingüisme i Foment del Valencià ha fet arribar la nova edició als centres de secundària de la ciutat

La Regidoria Plurilingüisme i Foment del Valencià de l’Ajuntament de Castelló ha posat en marxa una acció per a previndre la ludopatia i les adiccions digitals entre la joventut, un fenomen que s’ha estès considerablement durant els últims temps. L’aposta municipal és La Taca Negra, un còmic que explica la història d’un adolescent que cau en l’addicció del joc.

El regidor de Plurilingüisme i Foment del Valencià, Francesc Mezquita, s’ha adreçat als equips directius dels centres de secundària per presentar els materials que facilitarà el consistori i demanar-los implicació en aquesta campanya. “Amb el còmic volem conscienciar i alertar sobre el perillós món de les apostes i de les facilitats de guanyar diners amb aquestes” ha explicat l’edil.

Així mateix, Mezquita ha informat sobre “la necessitat de fomentar una sèrie de valors entre l’alumnat i les mesures que hem de prendre per evitar caure en aquest món”. En eixe sentit, el regidor ha agrait “la col·laboració dels centres per a que el missatge arribe a l’alumnat més sensible a aquest problema, una tasca que el professorat porta a terme en un curs molt complicat com és aquest com a conseqüència de la pandèmia”.

El còmic ‘La Taca Negra’ és una eina pedagògica pel professorat a l’hora d’introduir a les aules el tema de la ludopatia. Han col·laborat la Conselleria d’Educació i Cultura, l’associació Patim i ha estat editat per Editorial Safrà.

Segons l’Observatori Espanyol contra les Addiccions i les Drogues en un informe de 2020, prop d’un 5% d’adolescents té perill de caure en la ludopatia. Les característiques de desenvolupament cognitiu, emocional i social dels i les adolescents els converteixen en un grup de la població especialment sensible a patir addiccions vinculades al joc, un perill que s’agreuja amb les noves tecnologies.

Cal recordar que el parlament valencià va aprovar la nova llei contra la ludopatia l’any 2020. El govern de la Generalitat ha restringit les màquines de joc en els bars, així com limitar l’obertura de nous locals destinats als jocs d’atzar. Els locals de joc, a més, han d’informar dels perills de la ludopatia des de l’aprovació de dita llei.

Compartir