La sisena edició de la Fira Valenciana de la Música se celebrarà entre el 8 i l’11 de novembre

1390

La sisena edició de la Fira Valenciana de la Música ja té dates confirmades. L’esdeveniment, cita obligada per a amants de la música i professionals del sector, se celebrarà entre el dijous 8 i el diumenge 11 de novembre. D’aquesta manera, el Trovam! – Pro Weekend tornarà a la capital de la Plana amb una programació artística per a tots els gustos i amb activitats professionals que han de servir per a prendre el pols al sector.

Al llarg dels últims cinc anys, la Fira ha aconseguit consolidar-se definitivament en el calendari cultural i professional valencià. Així, en la passada edició el públic va poder gaudir d’actuacions d’intèrprets consagrats i de propostes emergents, amb una oferta de gèneres diversa. En aquest sentit, cal destacar els concerts de Maria del Mar Bonet, Jorge Drexler i Els Amics de les Arts, així com els espectacles de Maria Arnal i Marcel Bagés, Smoking Souls i Niña Coyote eta Chico Tornado. Aquesta programació eclèctica va reunir a més de 10.000 persones en diferents punts de la capital de La Plana i va ser possible gràcies a la fermesa de l’aliança entre la fira Trovam! i el festival Pro Weekend, segellada l’any 2016.

D’altra banda, les taules rodones, conferències i trobades van comptar amb la presència d’especialistes i agents culturals d’àmbit valencià i estatal. Tots ells van analitzar i debatre les potencialitats, necessitats i febleses de la indústria musical valenciana. Una tasca que s’ha vist reforçada per la inclusió de la Fira Valenciana de la Música Trovam – Pro Weekend en el Pla Estratègic “Fes Cultura” impulsat per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana per al quinquenni 2016-2020.

Una fira que comença a caminar
Tanmateix, els responsables de la Fira són conscients de la necessitat de seguir treballant per tal de millorar en molts aspectes. Per eixe motiu, les entitats organitzadores del Trovam, (Institut Valencià de Cultura, Valencian Music Association, Ajuntament de Castelló i Diputació de Castelló) han fet una diagnosi conjunta de l’esdeveniment per tal d’identificar els elements a esmenar per a la pròxima edició. D’aquesta manera, en la vessant artística, s’aprofundirà en la diversificació estilística dels concerts; s’implementaran millores en les condicions tècniques de les actuacions i en els termes de contractació dels artistes; i es potenciaran les activitats per als més menuts i la presència de la Fira als centres educatius.

Per últim, pel que fa a la programació artística, els esforços se centraran en aconseguir una major presència de professionals i associacions empresarials de tot l’Estat; reforçar les trobades entre programadors i artistes; incentivar el debat entre els especialistes i els assistents; oferir tallers de caràcter pràctic; i completar els serveis de l’Auditori, entre d’altres qüestions.

La Fira Valenciana de la Música Trovam! – Pro Weekend està coorganitzada entre l’Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament de Castelló, la Diputació de Castelló i la Valencian Music Association (VAM!). La iniciativa forma part del programa “Fes cultura” de la Generalitat Valenciana i compta també amb la col·laboració de l’Agència Valenciana de Turisme, la Diputació de València, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. També hi participen el Col·lectiu Ovidi Montllor, l’Associació de Promotors de la Comunitat Valenciana (MusicaProCV) i l’Associació Valenciana de Sales de Música en Directe (En Viu!).