La segona edició d’Escala a Castelló leva àncores cap a la pròxima edició

1542

Escala a Castelló lleva ancores. El festival mariner posa fi a la seua segona edició amb un balanç satisfactori. Les xifres d’assistents han sigut similars a les de l’any passat, entorn dels 75.000, malgrat coincidir el diumenge amb la jornada electoral, i amb rècords de visites en vaixells com el Santa Eulàlia, amb més de 5.500 en un dia, per damunt d’estades a Barcelona i Sète. Els baptismes de mar han sigut més de 1.000, el triple que en 2018. L’esdeveniment s’ha ancorat definitivament al port de Castelló.
Ara, comença el compte arrere per a la tercera edició d’Escala, per a la qual ja s’han iniciat converses amb navilis singulars, com els holandesos Oosterschelde i Morgenster, amb els quals s’ha signat un preacord perquè participen en Escale a Sète i Escala a Castelló en 2020. Dos navilis que prendran el relleu del Santa María Manuela, el Santa Eulalia i el Galeón Andalusia, els protagonistes excepcionals d’Escala enguany.
Amb aqueixes xifres de visitants, l’impacte econòmic de l’esdeveniment podria estar de nou entorn dels dos milions d’euros, segons les primeres estimacions, encara que encara és prompte per a realitzar un balanç econòmic. En tot cas, els beneficis generats en l’economia de Castelló han multiplicat por molt una reduïda inversió municipal. A més, enguany s’ha comptat amb el patrocini de la Unesco i la col·laboració de la iniciativa privada.
Des del dijous fins hui, el port ha tornat al passat de la navegació i ha gaudit de les justes nàutiques, de les recreacions històriques, de la música tradicional i de l’exhibició de les formes de vida marinera dels segles passats. Castelló tanca el parèntesi que suposa la gran festa del mar, un esdeveniment que porta cinc dies carregats d’entreteniment, espectacles, tallers, conferències, jocs infantils i desfilades que han sigut seguits per milers d’assistents. En total, 150 activitats programades per a tots els públics i pensades per a dinamitzar el districte marítim.
Grans i xicotets han pogut pujar a bord dels navis i sumar-se a la tripulació de tres referents històrics per a la cultura marítima. Així mateix, s’ha pogut gaudir d’una vista panoràmica des d’un globus aerostàtic a 20 metres d’altura i s’ha pogut constatar el potent patrimoni marítim local, a través de nombroses activitats que ho han posat en valor.
Escala a Castelló és un esdeveniment organitzat per l’Ajuntament de Castelló a través del Patronat de Turisme i amb la col·laboració de l’Agència Valenciana de Turisme i PortCastelló. Un dels objectius d’aquest esdeveniment és posar en valor el patrimoni marítim i les tradicions marineres, per la qual cosa també està patrocinat per la Comissió Nacional Espanyola de la Unesco. El Club Nàutic de Castelló, el Museu Marítim de Barcelona i Renfe també han fet possible la realització d’aquesta gran festa del mar, així com l’empresa BP.

Compartir