La segona edició de Fira Mercat Gandia tindrà una oferta al voltant dels vins “única”

671

El regidor delegat de Polítiques Econòmiques i Comerç, Ferran Martínez, ha presentat aquest matí la I Fira del Vi, que enceta la segona edició de Fira Mercat Gandia, amb 8 mercats temàtics fins al 22 de març. S’inaugura el pròxim divendres 31 de gener, a les 11 h, al Mercat Municipal del Prado.
“Hem aconseguit muntar una oferta al voltant del vi única amb aquestes característiques, ja que en un mateix espai hi haurà degustacions de 40 caldos de la Denominació d’Origen València, la participació dels cellers locals més importants, a més de tapes, cates-xarrades, presentacions de llibres… De fet, és la primera de les 11 fires realitzades fins ara on la reserva de les activitats programades ja es troba a la meitat de l’aforament. Està generant molta expectació i estem tenint ja la resposta més espectacular de totes les mostres”, ha assegurat Martínez.
A la I Fira del Vi hi participen 19 bodegues de la D.O València que oferiran per a la seua degustació i venda 40 vins blancs i negres. A més a més, hi participen quatre cellers locals, les principals bodegues distribuïdores de la ciutat, que hi posaran a l’abast dels visitants altres 110 vins.
A més de les degustacions de caldos, a un preu popular de 5 € (3 degustacions), els establiments del mercat hi oferiran tapes (1’50 €).
Pel que fa a les activitats complementàries, s’hi ha programat 5 tasts-xarrades (5 € per persona); 3 des de la perspectiva de la D.O València, 1 de vermuts valencians i una altra d’introducció al tast (cata):

– Divendres, 19.30 h: “Varietats autòctones en vins blancs i negres” (D.O. València)
– Dissabte, 12 h: “La singularitat dels vins mediterranis” (D.O. València). 13 h: “Varietats autòctones en vins blancs i negres” (D.O. València). 19.30 h: “Iniciació al tast”, per Vicente López.
– Diumenge, 13 h: “Vermuts valencians” (vermut 4 xavos), a càrrec d’Hélios i Juan Alonso. 12 h: Presentació del llibre, “Los vinos que pueden cambiar tu vida”, d’Eva Pizarro.

El regidor de Começ ha assegurat que l’esquema d’aquesta I Fira del Vi es tornarà a repetir enguany i s’espera comptar amb altres denominacions d’origen valencianes, com ara Requena-Utiel o Alacant.
L’horari de la I Fira del Vi serà: Divendres i dissabte, d’11 a 14 h i de 17 a 21 h. Diumenge, només al matí.

Les inscripcions als tasts s’han de realitzar a través del web: firametcat.gandia.org

Compartir