La Regidoria de Transició Ecològica instal·la nova senyalítica divulgativa sobre la biodiversitat de l’ecosistema

565

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló ha instal·lat nova senyalítica divulgativa en la reserva dunar de la platja del Serradal per a posar en valor la seua biodiversitat i reforçar la seua conservació.

“A l’agost de 2019 es va declarar la reserva de flora de la platja del Serradal i un dels compromisos de la Regidoria al costat de la Generalitat era el d’ajudar la ciutadania a interpretar la riquesa natural de l’ecosistema i implicar-la en la seua conservació. Aquesta nova senyalítica és una eina i un primer pas per a projectar la biodiversitat del lloc, una de les més importants de la ciutat”, ha explicat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, durant una visita a l’espai.

El regidor ha subratllat que el Serradal és una primera parada de les Rutes de l’Aigua, projecte de regeneració ambiental que unira el litoral i la Marjaleria, i ha recordat que les actuacions de biodiversitat seran un dels eixos del fons de reconstrucció de la Unió Europea. Ha ressaltat que des de l’Ajuntament substituiran les espècies exòtiques de la reserva per autòctones, que canviaran la gestió fora de la zona perimetral de la reserva conservant la posidònia en la riba fora de la temporada turística a l’ésser un element regenerador de l’ecosistema, i que es desplaçaran les dutxes de la zona protegida al passeig marítim.

La declaració de la reserva de flora en 2019 contempla un pla de gestió que inclou la prohibició de l’ús de maquinària per a la neteja a la platja, delimitació de l’àrea de regeneració dunar, eliminació progressiva d’espècies al·lòctones i introducció d’espècies pròpies.

El nou panell inclou una àmplia explicació de la fauna i flora del Serradal així com les condicions de la microrreserva. Disposa d’un codi QR perquè els visitants puguen accedir a la informació de la web municipal.

Compartir