La regidoria de Cultura d’Alacant reparteix els Premis Centre als guanyadors del certamen

960

El regidor de Joventut de l’Ajuntament d’Alacant, Israel Cortés, ha fet lliurament dels Premis Centre 14 de 2018 als guanyadors del XXI Concurs de Còmic, XV Concurs de Relat Curt i XIX Certamen de Promoció de Grups de Música Jove dotats en el seu conjunt amb 4.100 euros, que ha tingut lloc aquesta vesprada en el palau El *Portalet del carrer Llauradors. En l’acte s’ha presentat a més la nova edició de la Guia Informativa del Centre 14 i les publicacions dels treballs seleccionats en les convocatòries de còmic i relat curt.

Israel Cortés ha destacat “la qualitat dels treballs presentats en aquesta nova edició dels premis dels concursos del Centre 14 i l’alta participació que ha superat amb escreix el nombre de creacions i propostes presentades en anys anteriors”. Cortés ha animat als joves creadors novells i als ja iniciats “a continuar participant i aportant les seues creacions perquè és una bona forma de fer cultura amb el dibuix i l’escriptura”.

El responsable de Joventut va entregar els premis i diplomes als guanyadors en el XXI Concurs de Còmic per a Autors Novells que van recaure en Estela Maciá España, amb la seua història titulada “En aquell instant” en categoria Júnior, dotat amb 450 euros, i a Jorge Tejero González amb la seua historieta “A l’altre costat del còmic” en categoria Sènior, amb una aportació de 1.000 euros. En total es van presentar 27 treballs, 14 en la modalitat júnior i 14 en la sènior, 15 més que l’edició anterior que van arribar tres creacions de la primera i 12 de la segona.

En l’acte també van estar presents els membres del jurat encarregat de fallar els premis, format per Jesús Pizarroso, Francisco Linares Micó, Ramón Sánchez Verdú, Marina Guillén Ibáñez, Il·luminada Montero Merino i Pilar Carreto Sánchez.

L’edil també va entregar els premis als guanyadors del XV Concurs de Relat Curt que van recaure en Juan Linares García, en categoria Júnior, amb un treball titulat “Un somni profund” i una dotació de 450 euros; i en Pablo Escudero Abenza, en categoria Sènior amb “Curs d’escriptura creativa per a joves” dotat amb 1.000 euros. A més s’han concedit dos accèssits en categoria Sènior a Alba Varón Vicente amb “Cinèfil” i a Iván Arturo Barbagallo amb la seua obra “Vocació”.

Finalment, Israel Cortés va entregar el premi del XIX Cetamen de Promoció de Grups de Música Jove, en categoria única, a la formació ‘Javi Bosque Trio’, dotada amb un import de 1.200 euros.

Guia d’Informació Juvenil
El Palau del Portalet va ser escenari també de la presentació de la Guia Informativa del Centre 14, que edita la regidoria de Joventut, amb tota la informació dirigida als joves a través de les diferents assessories i serveis municipals. També es va presentar el vídeo del Servei de Voluntariat Europeu (Erasmus+) i es van repartir les publicacions dels treballs seleccionats en els certàmens de còmic i de relat curt.

Israel Cortés va anunciar a més que s’ha représ l’exposició dels treballs finalistes en el Concurs de Còmics que es va presentar inicialment en l’Arxiu Municipal i que fins al pròxim 31 de gener podrà contemplar-se en els finestrals de la *CLAU en el Claustre de la Cocatedral.

Compartir