La regata Tabarca Vela d’Alacant reuneix a 50 vaixells en la competició

1396

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, i el regidor d’Esports, José Luis Berenguer, han pres part aquesta vesprada en el lliurament de trofeus amb la qual ha conclòs la XXIV edició de la regata Tabarca Vela, la prova insígnia del Real Club de Regates d’Alacant (*RCRA), amb la qual col·labora l’Ajuntament, ajunte altres institucions i entitats. El vaixell Peix d’Abril, de Múrcia, i patronejat per José María Meseguer, ha sigut el vencedor absolut.

L’alcalde ha pres la paraula en la gala per a ressaltar la transcendència d’aquesta prova esportiva, la segona d’Espanya en la seua categoria, en la qual han navegat mig centenar d’embarcacions procedents de Galícia, Cantàbria, Catalunya, Illes Balears, Múrcia, Andalusia i Comunitat Valenciana. L’alcalde ha precisat que regates d’aquest calat situen el focus de l’esport nacional de la vela a Alacant. El regidor, per part seua, ha afegit que cal potenciar els esdeveniments nàutics i tractar que els xiquets tinguen clubs i escoles a prop per a facilitar-los que arriben a ser excel·lents esportistes. Per a José Luis Berenguer, la unió d’activitats que suposen la connexió entre Alacant i el mar són garantia d’èxit.

Les mànegues de la regata s’han desenvolupat durant divendres, dissabte i diumenge. Durant la gala de lliurament de premis d’aquesta vesprada s’han repartit 17 guardons, tres per als millors classificats de les classes Ral·li, ORC4, ORC3 i ORC1-2. També han sigut distingits els vencedors de la Volta a Tabarca. Des de l’organització s’ha premiat, així mateix, a les 30 dones participants en els diferents equips.

En la gala s’ha subratllat que es comença ja amb detalls de l’organització de la regata del pròxim any, que suposarà la XXV edició, que es vol promocionar de forma especial en fires nàutiques. Entre les novetats que es projecten per a aquest 25 aniversari aquesta l’organització d’una regata de connexió entre Alacant i Palma de Mallorca, segons ha manifestat el president del *RCRA, Miguel López.

En les imatges, alguns dels moments del lliurament de trofeus.

Compartir