La Policia Municipal d’Alacant deté al responsable dels destrossos de la façana del Teatre Principal

1002

La Regidoria de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament d’Alacant informa que hui s’ha detingut al carrer Alferes Díaz Sanchís a una home de 63 anys i nacionalitat espanyola, per un presumpte delicte sobre el patrimoni, que ha sigut traslladat a comissària com a presumpte autor dels despreniments apareguts en la façana del Teatre Principal d’Alacant que és un Bé de Rellevància Local.

Segons fonts policials el dijous de la setmana passada una veïna va aportar un vídeo on s’apreciava com una persona a altes hores de la matinada es trobava picant i colpejant la façana realitzant de manera dolosa danys en el lateral del Teatre Principal i ocasionat el despreniment d’aquesta.

Davant aquests fets la Policia Local d’Alacant va obrir una investigació amb els agents del Districte 1 dels torns de matí i vesprada, i després de cinc dies d’investigació policial els agents ho han localitzat a través de veïns i amb dispositius de vigilància .

Aquesta vesprada quatre agents de Policia Local ho van detindre quan es trobava al carrer Alferes Díaz Sanchís, a les 16,30 hores, com a presumpte autor d’una agressió contra el patrimoni de la ciutat d’Alacant per ser un Bé de Rellevància Local, el detingut en ser preguntat pels agents va admetre ser l’autor dels fets.

Per tals circumstàncies aquest home de 63 anys va ser informat dels motius de la seua detenció així com dels drets que li assisteixen, i traslladat a dependències policials.

Denúncia presentada per l’Ajuntament d’Alacant.
Així mateix informar que en el matí de hui s’han donat instruccions des d’Alcaldia al Servei Jurídic de l’Ajuntament d’Alacant per a presentar una denúncia relacionada amb els danys i desperfectes apareguts en la façana de l’edifici del Teatre principal d’Alacant.

En les últimes setmanes s’ha observat com existien desperfectes en forma de casquets al costat de la façana de l’edifici del Teatre Principal d’Alacant, sobretot en el tram de façana que recau al carrer Castanys, sent el Teatre un Bé de Rellevància Local de titularitat municipal.

Els casquets eren despreniments de la pròpia façana, desconeixent en un primer moment l’origen i causa d’aquests, arribant a especular amb que l’origen era un deficient manteniment de l’edifici.

Dijous passat es va aportar tant un vídeo com captures fotogràfiques que acreditarien que els danys en la façana no haurien sigut produïts de manera accidental, sinó que existeix almenys una persona de filiació desconeguda fins a aqueix moment que presumptament s’hauria estat dedicant de manera dolosa a causar danys en un edifique que a més posseeix la catalogació de Bé de Rellevància Local.

És per això que des d’Alcaldia es va instar al Servei Jurídic de l’Ajuntament a la presentació de la present denúncia a l’efecte de que es procedisca a l’esbrinament dels fets i del responsable dels danys causats en l’edifici com a responsable d’almenys un presumpte delicte sobre el patrimoni històric, que podria condemnar-se amb pena de presó de sis mesos a tres anys o multa de dotze a vint-i-quatre mesos (art. 323 Codi penal).

Compartir