La Policia Municipal d’Alacant comptarà amb la nova seu en 2021

996

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, ha visitat aquest matí l’edifici de la futura seu central de la Policia Local, en l’avinguda Periodista Vicente Hipòlit, les obres de la qual van quedar paralitzades amb la crisi en 2013. L’edifici forma part d’un complex per als serveis de seguretat i emergències al costat del Parc Central del Bombers Idelfonso Prats ja operatiu. Barcala ha anunciat la intenció del Govern municipal d’acabar l’edifici a mitjan aquest mandat després d’incloure el finançament de 1,5 milions d’euros per a la galeria de tir i els soterranis en la primera modificació de crèdit d’aquest exercici i comprometre’s a impulsar les inversions restants per als pressupostos de 2020.

Barcala ha realitzat la visita a l’edifici al costat del regidor de Seguretat, José Ramón González, i els comandaments de la Policia Local encapçalats pel comissari principal cap, José María Conesa. L’alcalde ha visitat la part destinades a oficines generals, saló d’acte i a les diferents unitats, encara que principalment s’ha interessat pel lloc que ocuparà la galeria de tir i la finalització de la planta soterrani d’aparcament a la qual es destinarà via inversions financerament sostenibles, en la primera modificació de crèdit d’aquest Pressupost de 2019, un total de 1,5 milions d’euros.

Luis Barcala ha destacat “que aquesta inversió es completarà amb les que falten per a acabar l’edifici que es consignaran en els pròxims pressupostos de 2020 amb l’objectiu que la seu central de la Policia Local puga estar operativa si pot ser a mitjan aquest mandat i en qualsevol cas abans de la seua finalització”.

L’edifici consta de dues plantes d’oficines i serveis generals, inclòs una sala d’actes, a més d’un ampli soterrani que albergarà la galeria de tir i l’aparcament per als vehicles policials, de bombers i altres serveis municipals.

Les obres d’aquest edifici van ser paralitzades en 2013 per la crisi i ara l’equip de Govern pretén finalitzar-les, amb el que els serveis de seguretat i emergència, Policia Local i Bombers, de la capital disposaran d’un dels millors complexos existents a Espanya des del punt de vista administratiu, operatiu i de formació.

El complex ocupa una parcel·la de 12.531 metres quadrats i en el mateix s’han invertit fins hui més de 16 milions d’euros en la seua construcció. A més de l’edifici policial ja es troba operatiu el Parc Central de Bombers Idelfonso Prats que forma part del complex, amb tres plantes i el soterrani compartit amb més de 11.000 metres quadrats edificats.

A més disposa d’una torre de formació de 30 metres que inclou la Casa del Foc on es poden realitzar simulacions de foc en vehicles, sales de comptadors, habitacions, cuines i diferents instàncies d’un habitatge, entre altres instal·lacions.

Compartir