La Policia Local d’Almassora troba 57 estacionaments perillosos en els accessos als col·legis

936

Fins a 57 estacionaments irregulars han comptabilitzat els agents de la Policia Local d’Almassora en els accessos als centres educatius de la localitat durant aquesta setmana. Aquestes accions d’advertiment formen part de la campanya sancionadora que el cos de seguretat activarà pròximament amb l’objectiu de “conscienciar la ciutadania del risc que suposa per als vianants, per a la resta de vehicles i per als xicotets, el benestar dels quals és la principal motivació d’aquesta iniciativa”, en paraules de l’edil de Seguretat Ciutadana, Roger Beltrán.

En aquest sentit, els quatre agents que han dut a terme les labors d’avís a pares i mares, han registrat actuacions com l’abandó del vehicle, per part dels menors, envaint la calçada; obstrucció de les voreres i de les pròpies calçades; bloqueig de la visibilitat per a la resta de vehicles; invasió de passos de vianants i invasió d’estacionaments reservats per a persones amb mobilitat reduïda o per a autobusos.

La Policia Local d’Almassora ha creat un registre de matrícules dels vehicles que han incorregut en aquestes o altres infraccions relacionades amb el transport dels menors fins als centres escolars. Fins a l’inici de la campanya sancionadora, aquest registre no serà utilitzat pels agents però des del cos de seguretat local demanen “prudència” als i les conductors perquè les sancions poden arribar als 200 euros.

Cal destacar que els agents de la Policia Local estan presents en les principals interseccions i vials de pas del municipi en les hores d’entrada i eixida dels centres d’educació primària i dels instituts. Així mateix, l’alumnat de Primària rep classes d’educació i seguretat vial, impartides pels propis agents en el parc habilitat al costat del Auditori Les Boqueres.

Així mateix, el cos de seguretat va realitzar un campanya de control sobre la utilització del cinturó i dels sistemes de retenció infantil per a xiquets menors de 12 anys, coincidint amb l’inici del curs escolar. Després d’examinar més de 120 turismes, els resultats van evidenciar que la totalitat dels vehicles inspeccionats utilitzava correctament aquests equipaments i que els seients que s’adaptaven a la talla i el pes dels xiquets i xiquetes.

Compartir