La platja can de Pinedo reforça la seua oferta per al bany dels gossos

1549

L’Ajuntament ja ha organitzat tots els servicis de la platja can de Pinedo que enguany compta, com a novetat, amb abalisament en el mar, una cordada de boies que delimitarà l’espai on els gossos poden banyar-se.

Esta zona tancada, habilitada per primera vegada l’any 2016, al nord de la platja de Pinedo (al sud de la ciutat), romandrà oberta durant tota la temporada d’estiu, des de demà, dijous 11 de juliol, fins al 30 de setembre. Les persones usuàries podran accedir a totes les instal·lacions habilitades per a gossos des de les 9.30 hores fins a les 19.30 hores.

Com en anys anteriors, este espai comptarà amb una caseta d’informació, des de la qual es vigilarà el bon ús de la zona i la identificació dels animals mitjançant xip, ja que, segons la normativa municipal, els gossos hauran d’estar controlats i subjectats en tot moment dins de la zona senyalitzada; i a més, els gossos qualificats com a potencialment perillosos hauran de portar boç.

Així, segons recull l’Ordenança municipal d’ús de les platges i zones adjacents, des de la seua modificació l’any 2016, «la presència d’animals a les platges, zona de bany i passejos, estarà subjecta al compliment de les condicions de seguretat, higienicosanitàries i de convivència ciutadana establides».

De fet, els propietaris dels gossos, que són els responsables dels possibles danys causats per l’animal, hauran de portar la documentació del ca en regla (passaport veterinari i targeta d’identificació), i respectar, en tot cas, la zona habilitada i senyalitzada per a l’ús d’estos animals, així com recollir els seus excrements i dipositar-los en la paperera.

Amb la finalitat que no es generen molèsties amb la resta d’usuaris de les platges, en la caseta d’informació habilitada per l’Ajuntament es lliuraran estaques per a lligar el gos i papereres amb bossa. En este espai de la platja, totalment senyalitzat, també s’habilitarà una mànega per a dutxar els gossos.

La platja canina de Pinedo també tindrà un quiosc de gelats i begudes, hamaques i ombrel·les per a donar un major servei a la ciutadania que utilitza esta platja d’ús compartit.

Compartir