La plana de tractaments de Caudete reb la visita del president del president de la Diputació de València

1339

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha visitat aquest dimarts la planta de tractament de residus de Caudete de las Fuentes, on ha destacat “la responsabilitat en la gestió de la brossa i deixalles dels municipis valencians, en aquest cas la dels 61 municipis que integren el Consorci València Interior i que han sabut assumir els reptes presents i futurs per a evitar que la gestió de residus es convertisca en un greu problema”.

Rodríguez ha participat, al costat del president del Consorci València Interior i alcalde de Llíria, Manolo Civera, el director general de Canvi Climàtic, Joan Piquer, l’alcaldessa de Caudete, Vanesa López, i el diputat Pablo Seguí en la commemoració dels 10 anys d’aquest ens gestor de residus, coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient. “Residus generem tots i cal tractar-los de forma correcta, apostant per la reutilització i aportant recursos econòmics des de les institucions públiques”, ha assenyalat Rodríguez.

La Diputació de València aporta 1.200.000 euros als 5 consorcis que operen en la província i que “realitzen un treball imprescindible”. Fruit d’eixe treball s’obté un compostatge de primera qualitat, amb l’ús de noves tecnologies, que permet la reutilització dels residus en matèria energètica, com han pogut comprovar els responsables de la corporació i el Consell en el recorregut per la planta de Caudete, una infraestructura bàsica per al Consorci València Interior que presideix Manolo Civera.

En paraules de Civera, “els municipis d’interior estem molt implicats amb els reptes d’aquest mil·lenni, som responsables de la gestió dels residus i ens preocupa la qualitat de l’aire i l’aigua, no solament perquè ho imposen les directives europees, sinó perquè hem de deixar el millor llegat possible a les generacions futures”. L’alcalde de Llíria ha considerat la visita a la planta de Caudete com “un homenatge als municipis que integrem el consorci”.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Caudete, Vanesa López, ha manifestat, com a amfitriona de la trobada, que “tot el que siga millorar al medi ambient i gestionar els residus de la millor manera possible és benvingut”. En la mateixa línia, el responsable de Canvi Climàtic de la Generalitat, Joan Piquer, ha agraït l’aportació econòmica de la Diputació als consorcis de residus durant la present legislatura, cosa que no era habitual amb anteriors executius provincials.

Aquesta implicació de la Diputació de València amb el medi ambient es reflecteix igualment a través del Pacte d’Alcaldies, el moviment europeu que persegueix la reducció sistemàtica d’emissions de CO2 i la millora de l’eficiència energètica, i que compta amb més de 1.500 ajuntaments adherits en tota Espanya. La corporació que presideix Rodríguez premia en els seus programes als municipis que formen part d’est pacte ecologista.

Compartir