La pesca amb “Rall” serà protagonista d’una jornada durant la Misericordia a Borriana

553

La platja de l’Arenal de Borriana serà l’escenari del concurs i exhibició de pesca tradicional amb rall que organitza l’Associació de Pesca amb «Rall» de la Comunitat Valenciana (Aparcova) i la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Borriana.

Així doncs, el dissabte 1 de setembre, i dins del programa de les festes de la Misericòrdia, se celebrarà a primera hora del matí un concurs d’aquesta disciplina de pesca mil·lenària i mediterrània. La iniciativa, que tindrà lloc el primer dissabte de les festes de setembre, compta amb la col·laboració del borrianenc, Vicente De las Liras, i APARCOVA, junt a l’Ajuntament.
El regidor d’Esports, Vicent Granel, ha destacat que aquesta disciplina tradicional continua sent una desconeguda, i és moment de donar-la a conèixer i que no es perda. «Agraïm les insistència de Vicente De las Liras per organitzar un torneig que puga recuperar aquesta modalitat i que siga practicada pels i les borrianeques, ja que mostra el treball i l’activitat pesquera d’antany en la nostra platja».

El concurs arrancarà a les vuit del matí, i durant dues hores es podrà conèixer la tècnica de llançament de rall, i les seues característiques per a totes aquelles persones que es vullguen acostar.

«És una manera de recuperar un art tradicional que en poques poblacions es promociona, i que arribe a tothom i també perquè els més xicotets i les més xicotetes ho descobrisquen i la gent més major puga recordar-ho».

Per la seua banda, De las Liras, ha agraït la implicació de l’ajuntament per a poder recuperar aquesta tradició que s’estava perdent, i ha animat als veïns que s’acosten a conèixer aquesta modalitat de pesca.

Compartir