LA PARROQUIA SANTIAGO APÓSTOL D’IBI CELEBRA EL SEU 50 ANIVERSARI AMB LA VISITA DE LA PATRONA

354

─El Jubileu va ser concedit pel Papa Francisco amb motiu de les Bodes d’Or de la Parròquia
─La celebració es va iniciar el dia 25 de juliol, solemnitat de Santiago, i es durà a terme durant tot el curs 2022─2023
─La baixada en Processó i subsegüent estança de la Patrona d’Ibi serà el segón d’una sèrie d’actes en commoració d’aquest Any Jubilar Xacobeu

Aquest diumenge, 25 de setembre, la Mare de Déu dels Desamparats d’Ibi partirà en processó des de la Parroquia de la Transfiguración del Señor, la seua llar durant la major part de l’any, fins a la Parroquia Santiago Apóstol de Ibi, on hi romandrà durant tota la setmana següent en exposició. La processó acomençarà a les 17:30, i tindrà lloc durant la resta de la vesprada, i estarà obert tant al poble d’Ibi com a qualsevol visitant per a que gaudixquen d’aquest.

Aquesta visita és el segón dels grans actes que es duràn a terme durant tot aquest any en la Santiago Apóstol amb motiu del Jubileu (és a dir, el 50 aniversari). La festivitat es va iniciar oficialment el 25 del passat juliol ─Dia de Santiago─, amb el Ritu d’Apertura de la Porta Santa, i s’extendrà durant tota el curs fins al 25 de juliol del 2023.

La baixada de la patrona es realitzarà en una processó, trasportada pels costalers i costaleres pertanyents a les Confraries de Setmana Santa, i acompanyada musicalment tant per la Unió Musical d’Ibi com pel Castell Vermell. Tanmateix, el Grup de Danses d’Ibi acompanyarà la Mare de Déu amb les seues dançes en diversos punts de l’itinerari escollit.

Una vegada la Patrona entre a la Parroquia Santiago Apóstol, tindrà lloc la missa celebratoria amb l’acompanyament musical del Cor Parroquial. També s’aprofitarà l’ocasió per celebrar el Jubileu de les Cambreres de la Verge, grup encarregat de vestir i cuidar la imatge, amb un homenatge a els seus membres actuals i passats.

La Mare de Déu dels Desamparats estarà coronant l’altar de la Santiago Apóstol la setmana del 25 de setembre al 2 d’octubre. La Parròquia convida a feligresos així com a tota mena de curiosos a visitar la imatge, ja siga en horari de missa (totes les vesprades a les 19:00), com fora d’aquest per a passar una estona amb ella, i durà a terme una série d’actes al voltant de la figura. S’inclouen, dintre d’aquestos, diverses trobades de xiquets i els seus pares amb la Patrona (cada dia del dilluns 26 al divendres 30, a les 17:30), i una Vigília que tindrà lloc cap a la fi de la setmana. Igualment, la Santiago Apòstol anima a parelles i famílies a realitzar les seues bodes, batejos, i tota mena de celebracions religioses aprofitant la visita de la Patrona.

Al diumenge següent, 2 d’octubre, es farà la Santa Missa a les 9:30, seguida per la Missa de Xiquets i famílies, a les 11:00. L’acomiadament i subsegüent trasllat de la Patrona acomençarà a les 17:00, altra vegada amb la participació dels confrares de Setmana Santa i finalitzant amb una missa a la Transfiguración del Señor.

Durant la resta de l’any Jubilar es realitzaràn una sèrie d’actes tant religiosos com seculars, incloent diversos microconcerts gratuïts, celebracions jubilars amb els grups i associacions d’Ibi, i la visita del Bisbe de la nostra Diòcesi el 5 de novembre, dia en que es va construïr la parròquia ara fa 50 anys.

La mateixa Parroquia Santiago Apóstol procurarà informació tant en el propi temple com als mitjans de difussió sobre les dades i horaris d’aquests actes.

Compartir