La novel·la ‘Dieciocho meses y un dia’, novel·la participant a ‘Letras del Mediterráneo’ se publicarà a Amèrica

662

Després d’arribar fins a Sud-amèrica, els millors racons turístics de la província de Castelló també arribaran ara fins a Estats Units gràcies a la iniciativa de la Diputació amb Letras del Mediterrani. Serà “Dieciocho meses y un día”, de l’autora Paz Castelló, la novel·la que “farà les Amèriques” després que “La Perla del agua”, de Lola P. Neva, també vaja a ser editada a Sud-amèrica.

I és que l’a novel·la guardonada en aquesta edició per la Diputació de Castelló ha comptat amb excel·lents crítiques de lectors, premsa i blogs especialitzats. Tant és així, que al poc temps de publicar-se a Espanya, va fer les Amèriques i es ja s’ha publicat en castellà, a més d’Estats Units, a Mèxic, Colòmbia i Xile. Actualment han mostrat interés altres països europeus en els quals la seua editorial està negociant per a distribuir-la.

El vicepresident primer i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha assegurat que “per primera vegada en la història, lectors de tot el món podran conéixer els millors racons de la província gràcies a aquesta iniciativa de la Diputació de Castelló”. No en va, les quatre novel·les guardonades enguany en Lletres del Mediterrani, iniciativa impulsada per Javier Moliner, estan ja presents o negociant la seua presència en països tant d’Europa com d’Amèrica.

En aquest treball promocional de Lletres del Mediterrani impulsada pel Govern Provincial, “Dieciocho meses y un día” també ha estat en les Fires d’Alacant, València, Castelló i Madrid, així com a Sant Jordi a Barcelona, amb excel·lent acolliment. A més s’ha presentat a Altea, la Nucia, Sant Vicent del Raspeig, Cartagena i s’ha programat com a lectura en instituts de secundària.

El pròxim 8 de setembre estarà Paz Castelló amb la seua obra en la clausura de Cartagena Negra i el 9 en el lliurament de premis literaris de l’ONCE a Alacant. D’altra banda, la novel·la s’ha adaptat al format àudio lliure per a cecs i està en projecte adaptar-la al teatre.

Quatre dels millors escriptors del moment
“En el guardó la cultura i el turisme es donen la mà perquè a través de la literatura els lectors es transporten fins a la nostra província i descobrisquen tot el que aquesta terra d’oportunitats els pot oferir”, ha ressaltat Sales a l’hora d’explicar la consolidació d’una convocatòria que “descobreix els nostres municipis a través de les trames dels textos de reconeguts escriptors”.

Quatre dels millors escriptors del moment han escrit les seues novel·les inspirant-se en els atractius de Castelló i transmetent a través del seu talent aqueixes sensacions i atractius a milers de lectors de tot el món en aquesta tercera edició de Lletres del Mediterrani.

La novel·la ‘Golpes’, de la qual es prepara la seua segona edició, ha sigut presentada ja a València, Barcelona, Sabadell, Castelló, Benicàssim, la Setmana Negra de Gijón, València Negra i, pròximament, a Cartagena, Cubelles i Ontinyent. A més, ja s’està negociant sobre els seus drets amb editorials alemanyes arran del reportatge que va publicar el famós diari Die Welt sobre la novel·la, amb una gran repercussió en un mercat tan important per a Castelló com és l’alemany.

També s’està treballant des de fa dos mesos sobre l’adaptació al guió de ‘Golpes’ per a una productora que està interessada a fer una pel·lícula. Això permetria ampliar molt més l’impacte sobre turistes potencials, ja que cal recordar que totes les novel·les guardonades han d’estar ambientades a la província de Castelló.

‘La perla del agua’, de Lola *P. Neva, ja ha sigut presentada amb gran acolliment a Albacete, Castelló, València, Santander i Granada. A més, ha assistit a la Fira del Llibre de Madrid i la de romàntica de Benicàssim, on es va fer una ruta literària pels enclavaments de la novel·la.

Al mes i mig del seu llançament ja va aconseguir la seua segona edició, i va camí de la tercera, depassant els 6.000 exemplars venuts, tot un èxit de vendes recolzades per les apassionades ressenyes de lectors, les excel·lents crítiques de la premsa escrita nacional i les recomanacions en blogs literaris. En breu eixirà publicat en paper per editorial *Vestales a Argentina, Xile i Uruguai. A més, el 5 d’octubre serà presentada a Sevilla, on l’autora va amadrinar la Trobada Nacional de Romàntica de Piles.

Repercussió nacional i internacional amb *Espido Freire
El major impuls a internacionalitzar el guardó com a instrument promocional de la província ve de la mà de ‘El Misterio del Arca’ de Espido Freire. L’escriptora guardonada en aquesta tercera edició del certamen literari en la categoria de Novel·la Històrica, ha creat amb aquesta obra una màgica aventura que trasllada al lector al segle I, en plena Hispània Romana.

Compartir