La nova Brigada Verda d’Onda duu a terme treballs de condicionament en prop de 20 àrees naturals

1291

L’Ajuntament d’Onda, a través de l’àrea de Territori, Sostenibilitat i Dinamització Econòmica que gestiona el tinent d’alcalde Ángel Badenas, va engegar el passat mes d’abril una nova Brigada Verda, que està composta per cinc peons forestals que compten amb un certificat de professionalitat atorgat després de cursar els tallers d’ocupació que s’han realitzat en coordinació amb la Generalitat Valenciana.

Des que va arrancar la nova Brigada, ja han dut a terme treballs en prop de 20 zones naturals de la localitat. Badenas i l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, han visitat els últims treballs desenvolupats al paratge del Salvador. L’alcalde ha explicat que “amb aquesta brigada, el consistori ha donat una nova oportunitat a cinc onders aturats que en aquests mesos exerciran treballs de conservació i millora de la xarxa de sendes rurals homologades del municipi, i se centraran en l’esbrosse i neteja de solars i terrenys municipals no desenvolupats urbanísticament”.

A més d’aquesta actuació visitada pels responsables municipals, la brigada ha desenvolupat unes altres a la mateixa zona del Salvador, com per exemple la que es duc a terme el passat mes a la part superior de la pinada. Així mateix, s’han arreglat zones com la del camí Aguillador, la Rasa Sala, o altres zones verdes, i places de la localitat. L’alcalde ha assenyalat que “una de les preocupacions de l’actual equip de govern és millorar la situació de l’economia local d’Onda i en açò s’està treballant des del primer dia de legislatura. Enguany 2018 anem a invertir més de 3 milions d’euros en formació i ocupació que van a suposar una millora per a moltes famílies del nostre municipi”. Cal recordar que, segons les dades del SERVEF, des que Ximo Huguet és alcalde, a Onda hi ha 1.000 aturats menys. En aquesta línia, ha afirmat que “aquests indicadors assenyalen que estem treballant en l’adreça correcta, però no ens anem a conformar i anem a seguir fent tot el que estiga en les nostres mans, dins de les nostres competències, per a revertir una situació que no era sostenible”.

En aquest cas en concret, l’equip de govern de l’Ajuntament d’Onda ha invertit 100.000 euros del Pressupost en una aposta clara pel manteniment del municipi, al mateix temps que compleixen amb el seu programa estratègic sobre la lluita contra de la desocupació, que al costat de l’exclusió social és un dels seus principals eixos d’acció. “A més de crear ocupació, col•laborem en un sistema continuat de prevenció d’incendis forestals, mantenint nets els camins i espais naturals de la ciutat”, ha conclòs Huguet.

Compartir