La Nit de Sant Joan omplirà de foc, pòlvora i magia les platges de Castelló

1274

Juny s’acomiada i amb ell arriba la Nit de Sant Joan, una festivitat màgica que es repeteix cada 23 de juny. El Grau de Castelló acollirà un ampli ventall d’activitats perquè tothom puga gaudir d’aquesta nit tan especial. Per segon any consecutiu, s’ha elaborat un cartell conjunt amb la programació impulsada des dels Patronats de Turisme i Festes, la Regidoria de Cultura, Botafocs Ball de Dimonis, la Federació de Colles i l’Associació d’Empresaris i Activitats Esportives de la Platja (Adepla).

La regidora de Turisme, Patricia Puerta, ha destacat que el parc de la Panderola i les platges del Pinar i el Gurugú es convertiran en l’epicentre d’una celebració que cada any va a més. A més, ha destacat també el treball de les Regidories de Seguretat Ciutadana i Mobilitat “per fer possible que els castellonencs i visitants puguen gaudir d’aquesta festa”. A més, cal destacar que el dispositiu de seguretat comptarà amb 48 agents de policia local i de mobilitat urbana, 17 bombers en el Grau i 10 a Castelló, 4 autobombes i un vehicle de comandament, el servei de socorrisme i 5 punts d’assistència sanitària amb suport vital bàsic.

Quant al tràfic, un any més s’habilitat com a aparcament el situat al costat del aerodrom. En aquest sentit, cal recordar que l’avinguda Ferrandis Salvador es tallarà a la circulació a les 21.00 hores i des de les 18.00 solament es permetrà el pas sentit Benicàssim.

La regidora de Festes, Sara Usó, ha afegit que aquest dissabte s’han programat deu concerts, màgia, activitats infantils, passa carrers, correfocs, fogueres, castells de focs, concursos i espectacles culturals”, en una festa que ha descrit com “una nit màgica per a gaudir tant en família com amb els amics, i demanar tots els desitjos banyant-nos els peus”.

Durant la presentació, Pepe Beltrán, representant de la Federació de Colles, ha volgut convidar als veïns de Castelló al “correfocs, al concurs de coques de Sant Joan, que ha organitzat la colla Cagarrós, que es farà en la primera mitja lluna de la platja del Gurugú, i a gaudir de la música y la foguera gegant”.

Rafel Pérez, de Botafocs, ha recordat que des de 1996 Botafocs celebra Sant Joan en el Grau i enguany incorpora com a novetat ‘els bèsties d’aigua’, una manera d’unir foc i aigua, els símbols de la Nit de Sant Joan, en la qual una vegada més estarà la Flama del Canigó. A més, ha explicat que enguany com ‘bèstia’ convidada a les activitats de Botafocs en la plaça de la Panderola participarà, al costat de la Víbria de Botafocs, la Granota de Can Bassa, de Granollers.

Finalment, Alexis de Pablo, en representació de l’associació Adepla, ha explicat que des d’aquesta associació han volgut participar en la Nit de Sant Joan “amb temàtiques diferenciades segons locals per a diferents públics. Així, hi haurà un més de reggae, un altre més electrònic, un altre més dirigit a públic familiar”.

Compartir