La Mascletà de les Cases Regionals dona alegria a les Falles 2019

575

La disparada de la sisena mascletà fallera ha comptat amb la presència d’una àmplia representació de la Federació Valenciana de Cases Regionals d’Espanya, que han gaudit de l’espectacle pirotècnic juntament amb la Fallera Major de València i la seua Cort d’Honor. També ha assistit com a convidat a la diparada l’ambaixador de la República Federal d’Alemanya, Wolfgang Dold.

Abans de la mascletà, l’alcalde, Joan Ribó, i la regidora de Turisme, Sandra Gómez, han rebut en el Saló de Cristall de l’Ajuntament al president de la Federació de Cases Regionals, Juan Zuriaga Ruiz, a qui han manifestat la importància dels festejos i de les tradicions festives com a motor de cultura i de convivència..

La representació de les Cases Regionals ha comptat amb presència del Centre Aragonés de València, la Casa Regional Castella-la Manxa, el Centre Recreatiu Aragonés Port; la Casa d’Andalusia de València, el Centre Gallec de València, la Casa Regional de Múrcia i Albacete, l’Associació de Daimieleños Residents a València, la Casa Cultural d’Andalusia Port, l’Associació Cultural Castella-la Manxa, la Casa de Melilla a València, la Casa de Cantàbria a València, la Casa del Poble Canari ‘Les 7 illes’, el Centre Extremeny València, la Casa d’Astúries de València, i el Centre Basc Navarrés de València.

També ha sigut espectador del tradicional espectacle de focs l’ambaixador de la República Federal d’Alemanya, Wolfgang Dold, que abans del festeig ha sigut rebut per l’alcalde, Joan Ribó, en una trobada en la qual els dos mandataris han destacat la voluntat de reforçar els llaços d’intercanvi social, cultural, i econòmic entre València i les principals ciutats alemanyes. El diplomàtic ha acudit acompanyat pel conseller d’Assumptes Econòmics de l’Ambaixada, Steffen Koch, i pel cònsol honorari de la República Federal d’Alemanya a València, Gaspar Ripoll. Convidats de la Corporació han sigut també l’equip tècnic i esportiu del Club de Rugbi Tatami, que han sigut rebuts a l’Ajuntament per la regidora d’Esports, Maite Girau.

Quant a la representació del món faller, hui ha inclòs a representants de la Junta Local Fallera d’Elda i de les comissions falleres de Polo i Peyrolón-Ciutat de Mula, Riu Tajo-Cavite, Pare Lluís Navarro-Remunta, Cadis-Mossén Femenia-Puerto Rico, Tribunal dels Aigües, i Santos Justo i Pastor-Serreria. Finalment, l’aforament del balcó municipal ha donat cabuda també a les deu persones triades en sorteig públic entre la ciutadania que, com cada dia de Falles des de l’inici de l’actual mandat municipal, compartixen la tradició pirotècnica des de les dependències municipals.

Demà dijous, dia 7, el torn de actuació a la mascletà correspondrà a la Pirotècnia Gironina, de Pedralba, una empresa familiar fundada l’any 1950, propietat de Raimunda Alberti i Francisco Cunillera, i que ja va disparar en les festes de l’any passat. La seua actuació tindrà com a espectadors al balcó municipal a representants de les comissions falleres de Plaza de Sant Joan, Dr. Álvaro López-Sant Joan de Déu, Emilio Baró-Enrique Ginesta, Alcàsser-Yátova, Evaristo Bas-Cullera, i Marqués de Lozoya-P. Cervera Grifol; així com de les Juntes Locals Falleres d’Oliva, Dénia i de Pobla de Farnals.

Compartir