La maqueta de l’esglesia d’Onil del alumnes del Master d’Arquitectura de la UA es presenta en Alacant

1362

Alumnes del màster d’Arquitectura reproduïxen a escala el projecte de Fernando Figueres i Eusebio Sempere per a construir un temple a Onil. L’edifici mai va arribar a alçar-se. La maqueta formarà part de l’exposició permanent de l’artista alacantí en el MACA.

A principis dels anys 70 el prestigiós arquitecte Fernando Figueres i l’artista alacantí Eusebio Sempere es van unir en un projecte per a construir una església a Onil, però el temple mai es va arribar a alçar. Els plans es van conservar però la maqueta va desaparéixer després de la mort de l’arquitecte madrileny. Ara un grup de nou alumnes del màster d’Arquitectura de la Universitat d’Alacant han reproduït la maqueta utilitzant els plans originals per a cedir-la al Museu d’Art Contemporani d’Alacant (MACA) que exposa l’obra de Sempere.

El responsable de l’assignatura d’Estructures i subdirector d’Arquitectura de la UA, Antonio Maciá, va explicar que «gracias a una arquitecta que va realitzar la seua tesi sobre l’obra de Figueres tenim els plans i algunes fotografies amb què els alumnes han pogut treballar. En esta obra Sempere havia dissenyat les vidrieres i els gravats de la fatxada pel que al MACADURA li interessava tenerla». En la confecció de la maqueta han participat nou estudiants: Pedro Pignatelli, Alba Vílchez, Juan Muñoz, María Juan, Natalia Moltó, Álvaro Bernabeu, Daniela Paunache, Ángel García i Aida Pérez. I ho han fet en model tridimensional gràcies a una impressora 3D. L’ús d’esta ferramenta ha ralentitzat el seu treball i van arribar a la cita amb un quart de maqueta, circumstància que van resoldre col·locant dos espills que permetien veure com quedarà una vegada finalitzada.

Compartir