La junta de Seguretat de València prepara la seguretat per a les festes del 9 d’Octubre

679

Este matí s’ha reunit a l’Ajuntament de València la Junta Local de Seguretat per a acabar d’establir el dispositiu amb motiu de la festivitat del 9 d’Octubre. L’alcalde Joan Ribó ha assenyalat després d’esta trobada en la qual hi ha hagut «total sintonia» entre Ajuntament i Delegació de Govern, que «serà una gran festa per tots els valencians i les valencianes».

«És una festa per a gaudir, també per a reivindicar, perquè d’assumptes per a reivindicar en tenim, des de la concòrdia i el bon estar», ha assegura Joan Ribó, alcalde de València, que ha presidit la Junta Local junt al delegat del govern, Juan Carlos Fulgencio. «Nosaltres treballem en la seguretat des d’estos paràmetres i per a garantir que tot transcórrega amb civisme i tranquil·litat. El 9 d’Octubre és la festa dels valencians i valencianes i hem de gaudir-la».

Ribó ha recordat alguns dels actes inclosos al programa del pròxim 9 d’Octubre. «A més de la processó cívica tindrem els moros i cristians de vesprada, una mascletà, un castell de focs artificials i molta agenda més per a poder gaudir». L’alcalde ha ressaltat la seua convicció que la festivitat arriba «en un moment tranquil en què no apareix cap tensió en l’horitzó que puga plantejar problemes i les celebracions s’estan normalitzant, des de la pluralitat democràtica, però igual que en Falles hem de tindre disposats els mecanismes per a garantir la seguretat, encara que després no siga necessari utilitzar-los». Ha insistit l’alcalde que la Junta Local de Seguretat «es reuneix perquè el dia 9 d’Octubre siga una jornada plena d’actes per a gaudir, i el dispositiu de seguretat està pensat perquè tots els valencians i valencianes puguen gaudir d’eixe dia. Des d’eixes coordenades hem estat treballant». Ribó ha informat que «des de l’Ajuntament farem la recepció de tots aquells grups que vulguen participar en la Processó Cívica del 9 d’Octubre per a organitzar-los conjuntament amb la Delegació del Govern».

El delegat del govern, Juan Carlos Fulgencio, ha ressaltat la «total i perfecta sintonia entre l’Ajuntament de València, la Subdelegació i Delegació del Govern per a atendre estos actes amb l’objectiu que la ciutadania recupere la festivitat del 9 d’Octubre com un dia estiu, i reivindicatiu si així ho desitgen, però que es desenvolupe amb la pau i l’harmonia que caracteritzen a la ciutat i al poble de València. Des de la Delegació del Govern farem tot l’esforç perquè funcione vegada el dispositiu de prevenció i de seguretat ».

Compartir