La Junta de Govern Local aprova els projectes de les obres de millora de les ‘escoletes’ de Sant Pau, Algirós i Benicalp

1108

La Junta de Govern Local ha aprovat, de forma tècnica, els tres últims projectes d’execució de les obres de millora d’escoles infantils municipals, concretament, les de Algirós (Trafalgar), Benicalap i Sant Pau, així com les coordinacions de seguretat i salut de nou ‘escoletes’. Les obres estan previstes que comencen durant este període estival. Estes actuacions es realitzen a través de la inversió de 380.000 euros per a millorar el funcionament de deu ‘escoletes’ de propietat municipal, mitjançant la subvenció atorgada per la Diputació de València al desembre de 2018 per al Pla de Millora d’Espais Educatius Municipals. A més, també s’ha aprovat l’adjudicació del contracte per a l’execució de les obres del projecte d’intervenció arqueològica a Sant Vicent de la Roqueta i les obres del centre cultural del carrer de la Reina, 121.

«Estem de vacances i és el moment de millorar els centres educatius, concretament, en esta ocasió hem aprovat els projectes de millora de tres escoletes infantils: Trafalgar, Benicalap i Sant Pau i, al mateix temps, també des dels Servicis Centrals Tècnics, el programa de millora general de tots els centres educatius bàsics de l’Ajuntament de València», ha explicat l’alcalde de València, Joan Ribó. «És un element molt important i, en definitiva, posa de manifest que l’Ajuntament està funcionant», ha afegit.

«Parlar d’ensenyament no implica només models educatius, sinó també de la seua qualitat, i l’aposta de l’Ajuntament de València per la millora de la xarxa d’escoles públiques és ferma», ha recalcat Ribó. «Els projectes de millora de les infraestructures que hem dissenyat arriben a molts barris i pretenen ser un degoteig constant que faça de l’ensenyament públic un instrument valuós en el futur dels nostres xiquets i xiquetes, amb el prestigi que li correspon», ha afegit.

D’esta forma, hui s’han aprovat, de forma tècnica, els últims tres projectes d’execució de les obres de millora de les escoles municipals, en este cas, les de Algirós (Trafalgar), Benicalap i Sant Pau. Ribó ha manifestat que «estes propostes de la Junta de Govern Local són un exemple més de l’aposta educativa de l’Ajuntament». Així mateix, també s’han aprovat les coordinacions de seguretat i salut de nou ‘escoletes’: Solc, Gent Menuda, Pardalets, Quatre Carreres, General Urrutia, Pinedo, Sant Pau, Benicalap y Minipoli.

La inversió de 380.000 euros per a realitzar les actuacions de millora del funcionament de 10 ‘escoletes’ de propietat municipal, procedix de la subvenció atorgada al desembre de 2018 per la Diputació de València, dins del Pla de Millora d’Espais Educatius Municipals (Escoles Infantils, Conservatoris i Escoles Permanents d’Adults).

ALTRES APROVACIONS

Després de la Junta de Govern Local, l’alcalde també ha informat de l’aprovació dels treballs arqueològics a Sant Vicent de la Roqueta. «Volem resoldre este assumpte al més prompte possible per a veure en quina situació arqueològica es troba. Executar aqueixos treballs, que ens semblen molt importants, és a més un compromís que adquirim amb les associacions vicentines», ha explicat. Com ja informem, la Junta de Govern Local ha aprovat l’adjudicació del contracte per a l’execució de les obres del projecte d’intervenció arqueològica per un import de 406.484 euros, IVA inclòs, i un termini d’execució de 60 dies.

Joan Ribó s’ha referit igualment a les obres del centre cultural del carrer de la Reina, 121 «que es realitzaran amb finançament parcial de fons FEDER europeus i que és un pas més per a la normalització del Cabanyal». Les obres en l’edifici, que albergarà un nou equipament sociocultural per al barri del Cabanyal, s’executaran en un termini de deu mesos i el pressupost ascendirà a 640.627 euros.

Ha informat també l’alcalde de València que en la Junta de Govern Local s’ha deixat sobre la taula l’aprovació de l’ordenança que ha de regular les taxes a Vehicles de Mobilitat Personal, «perquè és important, abans de la seua aprovació, tindre una reunió entre els responsables de Policia Local, Hisenda i Mobilitat Sostenible, ja que hem observat que en algunes ciutats estan apareixent problemes que no volem tindre ací».

Després de ser preguntat per la situació de les deficiències en el Palau de la Música, l’alcalde ha anunciat que anava a portar l’informe de bombers a la Junta de Portaveus, i ha reiterat que després d’aqueix informe es realitzarà un altre específic a càrrec d’una empresa especialitzada en auditoris «per a poder aplicar solucions efectives de la forma més ràpida possible».

Compartir