La IV Setmana Ciclista Valenciana comptarà amb una etapa entre Agost i Finestrat

2141

La província d’Alacant acollirà el divendres 21 de febrer el pas de la ‘Setmana Ciclista Valenciana. Tornada Comunitat Valenciana Dones’. Un total de 175 corredores de tot el món es donaran cita en aquest important esdeveniment que ha trobat en la Costa Blanca un lloc idoni per a la seua celebració, no sols per la seua excel·lent climatologia i orografia, sinó també per la massiva resposta del públic.

El diputat d’Esports, Bernabé Cano, i el director de la prova, Rubén *Donet, han donat a conéixer aquest matí tots els detalls d’aquesta etapa, la segona del recorregut, que arrancarà en la localitat d’Agost i conclourà a Finestrat. L’acte ha comptat també amb la participació dels alcaldes de tots dos municipis, *Juanjo Castelló, i Juan Francisco Pérez, respectivament.

“Aquest tipus d’esdeveniments ens permeten, d’una banda, potenciar i donar suport a l’esport femení i, per un altre, promocionar el nostre territori des del punt de vista del turisme esportiu, una acció essencial per a *desestacionalizar l’oferta, generar ocupació i mantindre l’arribada de visitants durant tot l’any”, ha manifestat el diputat.

Les ciclistes recalaran el divendres 21 de febrer a la província per a disputar l’etapa regna d’aquesta edició, una prova de 126 quilòmetres que inclou la pujada a cinc ports de muntanya -el Maigmó, la *Carrasqueta, l’Alt de Benifallim, l’Alt de *Tudons i Finestrat- en la qual el ritme i la intensitat seran clau.

“Les localitats d’Agost, Castalla, Ibi, Xixona, La Torre de les Maçanes, Benifallim, *Panàguila, Sella, Orxeta i Finestrat són els escenaris pels quals discorrerà aquesta èpica jornada, l’única amb final enlaire de tot el recorregut”, ha assenyalat el director de la prova, qui ha explicat que “la mateixa es podrà seguir en *streaming, a través de les xarxes socials i en la pantalla gegant que s’instal·larà al costat de la meta”.

Per part seua, tant el diputat i alcalde de Finestrat, Juan Francisco Pérez, com l’alcalde d’Agost, *Juanjo Castelló, han ressaltat la importància que suposa per als seus municipis acollir aquest tipus d’esdeveniments esportius amb els quals donen a conéixer i difonen els seus atractius turístics a tot el món.

La IV ‘Setmana Ciclista Valenciana. Tornada Comunitat Valenciana Dones’ compta amb el suport de la Diputació d’Alacant i inclourà enguany la participació de 25 equips de dotze nacionalitats diferents. Entre les corredores destaquen grans figures d’aquesta disciplina com l’alemanya Clara *Koppenburg, guanyadora de l’última edició, o les campiones del món Anna van *der *Breggen i *Chantal *Blaak.

Compartir