La infància i la joventut, importants per l’ajuntament de Castelló

913

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha presidit la constitució de la Mesa de Coordinació de la Infància i l’Adolescència, un organisme que assumeix l’elaboració d’un pla integral amb el qual l’Ajuntament pretén “promoure els drets de la infància, per a incorporar-los de forma transversal en totes les polítiques municipals i convertir-los en una realitat per a totes les xiquetes i xiquets de Castelló”. En l’acte han participat també el regidor de Benestar Social, Dependència i Joventut, José Luis López, i el de Educació, Enric Porcar.

“Castelló ha d’avançar en cohesió social i millorar la qualitat de vida dels seus habitants. L’Ajuntament, en particular, i la societat, en general, han de treballar perquè qualsevol decisió, actuació i aplicació de les normes solament afecte a la infància de forma positiva. Hem de tenir en compte què és el millor per a les xiquetes i xiquets, i comprometre’ns al fet que tinguen un present i un futur més esperançador”, afirma l’alcaldessa.

En els últims mesos, el Govern local ha donat importants passos per a configurar una agenda política entorn d’aquesta qüestió que des de l’alcaldia es considera “prioritària”. Al principi, es va constituir l’assemblea del Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència, per a afavorir mecanismes de participació ciutadana entre menors. Vint xiquetes i xiquets escollits en els centres escolars de la ciutat formen part de l’organisme.

De forma paral·lela, des de l’Ajuntament s’està treballant per a aconseguir el reconeixement de la Unicef com a Ciutat Amiga de la Infància. L’alcaldessa ha signat ja la so·licitud oficial dirigida a l’agència de les Nacions Unides. “Volem fer una ciutat més amable per a totes i totes, i per a açò cal impulsar actuacions que ajuden a transformar les vides a millor dels qui són més vulnerables. Els drets de la infància han d’anar més enllà de les paraules i concretar-se en accions reals”, ha afegit Marco.

El Govern municipal considera que l’eix de les actuacions en matèria d’infància i joventut ha de ser el de la participació ciutadana. “L’Administració ha d’escoltar la veu de la societat civil sempre, però de forma especial i amb major atenció quan es tracta de col·lectius que fins ara no han tingut l’oportunitat d’expressar i defensar quin és el model de ciutat que volen”, ha significat.

En l’acte de constitució del consell municipal ja es van deixar entreveure algunes de les reivindicacions de xiquetes i xiquets. Les primeres peticions van versar van ser les de crear canals de participació, incrementar les activitats d’oci en els col·legis, utilitzar un llenguatge més amigable i senzill des de les institucions, ampliar el carril bici i millorar la senyalització vial, crear unes olimpíades entre centres escolars i implicar a les famílies en les activitats d’orientació escolar.

Compartir