La guanyadora del Premi Iturbi, Fatima Dzusova, oferirà un concert al Palau de Les Arts

1121
diputacio valencia fatima dzusova interpretacio final premi iturbi

La guanyadora de la XX edició del Concurs Internacional de Piano de València ‘Premi Iturbi’, Fatima Dzusova, oferirà el proper 2 de febrer, a les 20:00 hores, un concert al Palau de Les Arts Reina Sofía. La pianista russa estarà acompanyada per l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, sota la batuta del director Constantin Trinks. Aquesta serà la primera vegada que una guanyadora del certamen de piano convocat per l’àrea de Cultura de la Diputació de València oferisca un recital al coliseu operístic valencià.

Fatima Dzusova, que com a guanyadora del Premi Iturbi té previst llançar el seu primer disc en primavera, oferirà un concert dividit en dues parts. En la primera interpretarà l’obertura de l’òpera El Príncipe Ígor, obra del compositor rus Aleksandr Borodín. I seguirà amb el romàntic Concert per a piano número 2 en do menor, de Rajmáninov. Ja durant la segona part, interpretarà l’obra Variaciones Enigma, una sèrie de 14 variacions musicals composades per Edward Elgar.

Tal i com va quedar palès durant el transcurs del concurs, Fatima Dzusova és una autèntica concertista de piano amb una forta presència escènica, capaç d’entaular una gran complicitat amb el públic, mitjançant la qual aconsegueix una veritable comunicació musical que tractarà de traslladar al Palau de Les Arts.

En aquesta ocasió, Dzusova estarà acompanyada per l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, sota la batuta del prestigiós Constantin Trinks. El director alemany ha estat el més jove en afrontar el treball operístic de Richard Wagner, just abans de complir els 40 anys, inclòs el Das Liebesverbot. A més de ser un convidat habitual en molts dels principals teatres de l’òpera d’arreu d’Europa i del món. Aquest ha estat el cas de l’Òpera Estatal de Baviera en Múnich, el Theater an der Wien, l’Òpera Estatal de Viena, Opéra National de París, New National Theatre Tokyo, Frankfurt Opera o l’Opernhaus Zürich, entre d’altres.

Retirada d’entrades
Les entrades per assistir al concert són totalment gratuïtes i estaran disponibles a partir del 23 de gener en les dependències de la Diputació de València, a través de dos sistemes de reserva i arreplegada personal. Per un costat, les persones interessades poden sol·licitar les localitats a través del telèfon d’informació de “La Batlia respon” (96 388 25 25), on els indicaran el moment de passar a recollir-les en Plaça de Manises. D’altra banda, també hi ha la possibilitat de passar directament pel punt d’informació del Centre Museístic La Beneficència, del carrer Corona, núm. 36, sense reserva prèvia.

Concert a Castelló
Un dia més tard, el dissabte 3 de febrer, a les 19:30 hores, la mateixa Fatima Dzusova, acompanyada novament per l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, oferirà un segon concert a la sala simfònica de l’Auditori de Castelló. Un recital on la pianista interpretarà el mateix programa d’obres rus-britàniques que oferirà en la jornada prèvia en la ciutat de València.