La Gala de l’Esport reconeix als millors esportistes d’Alacant

1352

La XXXV edició dels Premis Provincials de l’Esport ha reconegut esta nit a la judoca alacantina María Bernabeu i a l’atleta natural d’Onil Jorge Ureña com els millors esportistes del territori pels mèrits i èxits aconseguits durant 2017.

El president de la Diputació d’Alacant, Cèsar Sánchez, ha inaugurat la gala i ha felicitat tots els candidats pel seu compromís, sacrifici i constància. El responsable provincial s’ha referit a ells com un exemple de superació i un model que s’ha de seguir, especialment per als més jóvens, no sols pels valors que transmeten sinó també pel seu talent i gestió de l’èxit. A més, Sánchez ha anunciat que “anem a posar en marxa unes ajudes per a esportistes de la província que han de desplaçar-se des de les seues localitats a centres de tecnificació o alt rendiment. Un recolzament del Govern Provincial que els permeta a ells i a les seues famílies afrontar part del gasto en desplaçament que els seus entrenaments comporta.”

L’Auditori de la Diputació d’Alacant ha sigut l’escenari triat per a esta cita anual que ha comptat amb la presència de prop d’un miler d’assistents. La celebració d’este important esdeveniment, organitzat en col·laboració amb l’Associació de la Premsa Esportiva i en el que s’han repartit un total de 36.400 euros en premis, ha comptat també amb l’assistència del diputat responsable de l’Àrea, Juanjo Castelló, i altres autoritats.

El nadador d’Elx amb discapacitat Luis Francisco Paredes, una de les estreles de la selecció espanyola FEDDI en el Mundial de Mèxic celebrat el passat any, i el Club Esportiu Agustins, amb una dilatada trajectòria, han sigut altres dels guardonats durant el transcurs d’esta cerimònia.

Per la seua banda, en la categoria de Millor Esportista Promesa, el Premi ‘Antonio Cutillas’ ha recaigut en la jove tenista de Finestrat Vanesa Danko, mentres que en la modalitat de Millor Tècnic, el jurat ha reconegut el treball de José Ignacio Prades Pons, entrenador de handbol de Petrer.

El conegut presentador de Televisió Espanyola Jesús Álvarez i la medallista olímpica Alejandra Quereda han sigut els encarregats de conduir l’acte d’entrega d’estos guardons que, per primera vegada, han comptat amb una pàgina web en què els ciutadans han pogut votar pels seus candidats favorits. En este sentit, el guanyador d’esta votació popular amb 6.112 vots ha sigut Hugo Arillo Vazquez, del Club de Taekwondo de la Nucia, qui ha rebut un reconeixement especial.

A més, durant l’esdeveniment també s’han concedit dos mencions honorífiques, una a Francisco Praes, per la seua llarga trajectòria vinculada al món del handbol, i una altra als cinc pilotaris de la província que formen part de la Selecció Nacional de Pilota i que van guanyar el Campionat del Món de 2017.

Premis Provincials de l’Esport 2017:
– Millor Esportista Masculí: Jorge Ureña Andreu, d’Onil (Atletismo).
– Millor Esportista Femenina: María Bernabeu Avomo, d’Alacant (Judo).
– Millor Esportista Discapacitat: Francisco Paredes Marcos, de Elche (Natación).
– Millor Club Esportiu: C.D. Agustinos, Alacant (Varios).
– Millor Esportista Promesa: Vanesa Danko, de Finestrat (Tenis).
– Millor Tècnic Esportiu: José Ignacio Prades Pons, de Petrer (Balonmà).

Compartir