La gala Cortometrando tria el curt ‘Señora Consuelo’ com a guanyador

1345

La Diputació de Castelló ha aconseguit consolidar el cine com una plataforma aliada del turisme de la província darrere de concloure esta nit, amb la gala final, el V Festival Provincial de Curtmetratges ‘Cortometrando. El curt ‘Señora Consuelo, dirigit per Juan Vicent i rodat a Cirat, s’ha alçat amb el primer premi en una emocionant vetlada cultural protagonitzada per la participació dels castellonencs dels distints municipis participants en el festival, i també pel sector cineasta de la província, que veu en esta iniciativa de la Diputació una plataforma de promoció de la seua activitat.

Així ho ha posat de manifest el president de la Diputació, Javier Moliner, qui ha posat en valor esta iniciativa generadora d’oportunitats, ja que “tracta de divulgar l’encant dels nostres pobles a milers de persones a través del cine, incidint en les oportunitats turístiques i en el desenrotllament econòmic municipal, alhora que es tracta d’una plataforma per a impulsar el talent de jóvens cineastes de la província i oferir-los l’oportunitat d’iniciar la seua carrera professional”.

Així mateix, Moliner ha emfatitzat que “Cortometrando ens ensenya a voler els nostres pobles i potència el sentiment de pertinença, ja que compta amb la màxima implicació dels veïns. No deixem escapar ni una oportunitat de futur per a la nostra terra, i este és un exemple, perquè creiem en el talent dels nostres jóvens i el gran futur que tenen per davant els nostres pobles si som capaços de posar-los en valor”.

El curtmetratge guanyador, ‘Señora Consuelo‘, rodat a Cirat per Juan Vicent, ha sigut el millor valorat per un exigent jurat format pel director Moisés Román, l’actor Esteban González, el realitzador audiovisual Xavi Manzanet i la guanyadora de l’última edició de Cortometrando, Anna Juesas.

Mapa cinematogràfic de l’interior de la província

D’esta manera, junt amb Cirat, el guionista David Jiménez va convertir Castellfort en protagonista de ‘90 primaveres‘; Sergio Terán va fer el propi amb Les Coves de Vinromà i ‘Futur 1.0‘; ‘Dies d’Amor i Penitència‘, d’Ibán Asensio va portar les càmares a Costur; ‘Huídas‘ de Toni Vida, a Alfondeguilla; mentres que, finalment, Nerea Pavó va rodar el seu curt ‘Renacer‘, a Vilanova d’Alcolea.

Amb estos sis rodatges, són ja 31 els pobles castellonencs que gràcies a esta iniciativa cultural i turística impulsada pel Govern Provincial han convertit el cine en “el seu millor prescriptor turístic”.

Premis als finalistes

Cal recordar, a més, que el Govern Provincial subvenciona amb 900 euros el rodatge de cada un dels sis curtmetratges finalistes. A més, en la gala de clausura, el curtmetratge guanyador ha obtingut un premi de 1.700 euros, mentres que el curt favorit del públic te una dotació de 500 euros. Finalment els premis a la millor actriu, que han recaigut en Abril Carnicer i Valeria Schoneveld i al millor actor, Juan Manuel Gurillo, dotats amb 200 euros cada un d’ells.