La Fundació Asindown i l’ajuntament de València habilitaràn un edifici en La Marina per a persones amb síndrome de Down

1232

L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat de la regidora de Servicis Socials, Consol Castillo, i del director del Consorci València 2007, Vicent Llorens, s’ha reunit este matí amb el gerent de la Fundació Asindown, Manuel J. Campos, en una trobada en la qual s’ha acordat els termes d’un nou conveni de col·laboració per a la construcció d’un centre bar i de restauració a la zona de la Marina, destinat a la inserció sociolaboral de les persones amb discapacitat intel·lectual i amb Síndrome de Down.

«Per a l’Ajuntament és molt important l’habilitació d’este centre, ja que reforça la nostra voluntat perquè les persones amb discapacitat i amb Síndrome de Down puguen avançar en la consecució d’una vida social i laboral normalitzada», ha explicat l’alcalde de València, Joan Ribó.

«És un projecte il·lusionant, en el qual ens hem compromés a treballar junt a la Fundació Asindown i La Marina», ha afegit l’alcalde, qui s’ha referit a la ubicació, en la planta baixa de la Base –antiga seu de l’Alinghi-, com un «futur punt de trobada de la Marina, en el qual també estarà situat el Centre Mundial d’Alimentació Sostenible de València (CEMAS)».

En este sentit, el gerent de la Fundació Asindown, Manuel J. Campos, ha argumentat que «la fundació, junt a l’Ajuntament i La Marina, aposten perquè les persones amb discapacitat intel·lectual i amb Síndrome de Down poden tindre una oportunitat laboral en un lloc emblemàtic de la ciutat». Així mateix, ha recalcat que «s’ha triat esta ubicació perquè residents i visitants participen i coneguen el projecte i la seua missió».

Per la seua part, el director del Consorci València 2007, Vicent Llorens, ha afirmat que «és una bona i interessant mesura de col·laboració, ja que permet a la Marina sumar un nou espai de restauració i, a més, de cafeteria». «A més, les persones que treballen a l’entorn de La Marina podran conéixer el treball que fa Asindown, servint també com una oficina d’informació», ha afegit.

La Fundació Asindown, entitat sense ànim de lucre creada en 1989, té com a objectiu facilitar i promoure els mitjans necessaris per a aconseguir el desenvolupament integral de les persones amb Síndrome de Down, així com afavorir la seua plena integració familiar, educativa, laboral i social com a membres actius de la societat.

Compartir