La Font de Massarrojos guanya protagonisme i es converteix en monumental

4036

La regidora de Pobles de l’Ajuntament de València, Lucía Beamud, ha explicat que el consistori està duent a terme unes obres en l’actual font pública de la plaça de la Llotgeta de Massarrojos per a reconvertir-la en una font monumental. La intervenció ha requerit d’una inversió de més de 30.000 euros.

“La transformació de font pública a font ornamental es realitzarà a través d’una sèrie d’actuacions encaminades al funcionament continu de la font, la recirculació de l’aigua, la il·luminació del monument i al sistema de control d’encesa i apagada de la font. La font guanyarà protagonisme i es convertirà en un element central de la plaça de la Llotgeta de Massarrojos”, ha assenyalat la regidora Beamud.

La font té una tassa octogonal amb un diàmetre circumscrit aproximat de 3 metres i rematat amb un centre amb un pedestal des del qual aboquen quatre dolls d’aigua a través d’unes perforacions revestides amb 4 peces de llautó amb formes de cap de lleó.

El funcionament actual de la font pública es realitzava a través d’un polsador de peu que en accionar generava l’obertura d’una vàlvula durant un curt període de temps, deixant passar d’esta manera l’aigua que aboca des dels sortidors a la got inferior.

ATUR AUTOMÀTIC DE FUNCIONAMENT EN CAS DE FORT VENT

Concretament les actuacions a realitzar són l’adequació de la solera de la font, per elevar el nivell de la mateixa i permetre la construcció d’una arqueta per a albergar una bomba submergida, que permetrà el seu funcionament com a font ornamental.

Instal·lar un sobreeixidor, unes sondes d’ompliment automàtic i preses “Barcelona” per a la neteja de la font, impermeabilitzar la solera i els murets de la font ornamental i posar un sensor de vent per aturar el funcionament de la font en cas de fortes ratxes de vent.

FONT IL·LUMINADA

També es contempla la manufactura d’un quadre elèctric per al comandament i protecció de la font ornamental i connexions elèctriques des del quadre fins a la font. Instal·lació d’il·luminació LED per a la font ornamental consistent en la instal·lació de 4 projectors LED de llum Blanca, que funcionaran amb telecomandament i control a distància de la font ornamental.

D’altra banda, es procedirà a netejar el monument amb hidronetejadora, es restauraran les peces de llautó d’abocament de aigua i es faran les reparacions del monument que calga per a deixar-la perfectament a punt.

“Des de la regidoria de Pobles de València cuidem i posem en valor el patrimoni històric dels nostres pobles, que tant característics són i que donen una personalitat pròpia a les poblacions com la de Massarrojos. Invertir en la posada en valor d’estos elements és invertir en la nostra cultura”, ha destacat Beamud.

Compartir