La Fira del Llibre d’Alacant obrirà les 37 casetes el dijous 26 d’abril

1278

“La Fira del Llibre d’Alacant s’instal·la un any més en el Passeig de Soto com a revulsiu cultural i editorial per a la ciutat, així com espai de defensa dels autors i els seus drets. Esta 48 edició es va a conformar amb 37 casetes expositores, més diverses carpes i altres espais per a albergar les activitats complementàries, destinades a xiquets i adults”, ha manifestat la regidora de Cultura, María Dolores Padilla, en la presentació d’esta festa de la lletra impresa.

La nova edil de Cultura ha estat acompanyada en l’acte pels presidents José Antonio López Vizcaíno, de l’Associació de Llibrers i Paperers d’Alacant, i Vicente Pina, del Gremi de Llibrers Independents de les Comarques Alacantines, així com pel periodista Rafa Burgos, organitzador del programa d’Activitats complementàries de la Fira.

Més de 150 activitats -junt a altres que es continuen tancant i afegint al gran cartell – conformen el programa d’esta Fira del Llibre d’Alacant 2018, segons han manifestat en la compareixença.

Diverses institucions i entitats, a més de les citades, – Diputació, Institut Gil-Albert, Generalitat, Universitat d’Alacant i Institut d’Estudis Catalans -, cooperen perquè esta trobada amb les lletres complisca els seus objectius: fomentar la lectura, recolzar a la indústria cultural i editorial, promocionar els escriptors i creadors i desplegar un espai de trobada i intercomunicació al voltant de la lletra impresa.

La Fira del Llibre s’ha centrat, preferentment, a potenciar els autors locals. Intervindran en la mateixa escriptors de rellevància nacional com José Luis Ferris, Marià Sánchez Soler (que impartix un taller literari de la Fira en la Seu Universitària d’Alacant) , Carles Cortés o Paz Castelló. Com a il·lustradors es comptarà amb Pablo Auladell, Javier Sáez Castán i Miguel Calataiud. També prendrà part la guanyadora de l’últim Premi Azorín, Nuria Gago, i el guardonat amb l’Enric Valor de Novel·la en Valencià, Vicent Usó.

S’han plantejat, a més, una sèrie de xarrades que pretenen donar veu als lectors, amb representants de la societat alacantina, com el rector de la UA, Manuel Palomar, i algun representant del govern local, entre altres. Un dels esdeveniments connectats amb la Fira serà la commemoració del bicentenari de la publicació de Frankenstein, amb la que es pretén posar de rellevància la influència de la literatura en diversos àmbits de les nostres vides, com la medicina, el clima o altres disciplines artístiques, ha manifestat Rafa Burgos.

Les xarxes socials també seran objecte de tractament en alguns dels diàlegs de la Fira.

Entre els assistents que s’esperen a la fira, destacar el cofundador de la firma Hawkers, David Moreno, i al seu community mànager, Hawky. Professors universitaris i experts en literatura, cine i còmic seran altres dels integrants del cartell d’activitats complementàries. La Fira aglutinarà, per tant, nombroses presentacions, firmes de llibres, xarrades, tertúlies, tallers i activitats infantils.

La webs de l’Ajuntament i de l’Associació Provincial de Llibrers han disposat llocs per a divulgar novetats de la Fira.

El Gremi de Llibrers Independents ho farà a través del seu Facebook. Els horaris de la fira seran: de 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores. L’acte oficial d’obertura s’ha programat el dijous 26, a les 17,45.

Compartir