La Fira del Llibre d’Alacant comptarà amb escriptores per a reivindicar el seu treball literari

3115

La Fira del llibre d’Alacant, organitzada per l’Ajuntament i La Diputació d’Alacant amb la col·laboració de la Generalitat, l’Institut Juan Gil Albert, Casa Mediterrani, el Corte Inglés, l’Hotel Meliá, Coca-Cola, el restaurant El *Suquet, Casa Lluna i el restaurant Voramar, sota el lema “Dones de paraula”, obrirà les seues portes dijous que ve 28 de març amb la presència de l’escriptor Manuel Vilas.
L’edició 2019, que tindrà lloc per primera vegada en la Plaça Sèneca, donarà un canvi important en el concepte. La Fira del Llibre 2019, naix amb un objectiu clar, tal com ha indicat Padilla durant la seua intervenció: “aconseguir que forme part del teixit cultural de la ciutat, i que els alacantins la senten com a pròpia”.
Per a això, durant les últimes setmanes, s’ha treballat dur per a poder presentar una “programació compacta, pensada per a tots els públics, en la qual prioritzem a més de primeres plomes com Manuel Vilas, Lorenzo Silva, Eva García Sáenz de Urturi, Espido Freire, Blue Jeans, o Ismael Serrano; o una important de presència d’escriptors alacantins del nivell de Luis Leante, Gerardo Muñoz, Elia Barceló, Pilar Blanco, Paz Castell, Eva Garcia, José Luis Ferris, o Pablo Auladell, entre altres.; 18 activitats que seran ininterrompudes tots els dies, des de l’obertura fins al tancament”, ha assenyalat Padilla.
Una altra de les principals novetats és que els col·legis, tindran el seu propi espai en la programació, i després de contactar amb ells, les places per a les activitats previstes per als escolars s’han cobert, havent obert ja la llista d’espera. A més, apostem enguany per arribar a un important sector de públic jove, de 12 i 18 anys, i per a ells proposem uns tallers d’il·lustració.

Per què “Dones de Paraula”?

En primer lloc perquè el premi de les lletres és el més important a nivell nacional de tota la trajectòria literària. És a dir, l’autor més destacat en tots els gèneres literaris. I enguany, ha sigut atorgat a una dona alacantina.

Per això, la Fira, tindrà com a fil conductor a la dona en la literatura, dins dels seus diferents àmbits; des de l’escriptura, l’edició, la traducció, i per això hem realitzat un esforç per a poder comptar amb un 50% de dones en les signatures que portem des de l’Ajuntament. (17 signatures, 8 dones), així com taules dedicades a les dones oblidades de la cultura.

La Fira està dedicada a les dones que van patir dos exilis: l’interior, i l’exterior. Les que es van anar com Maruja Mallo, María Teresa León, María Zambrano, Rosa Chacel o Elena Méndez, i les que es van quedar com Carmen Conde, María Moliner, Consuelo Berges o Elena Fortuny.

Alacant havia de rendir un homenatge a totes elles, i el Premi atorgat a Francisca Aguirre ha sigut determinant. La seua figura serà protagonista el 5 d’abril amb un homenatge en forma de recital a càrrec dels poetes alacantins, que en el qual ella estarà present.

Informació sobre la Fira. Canales oficials

La Fira ha habilitat una pàgina oficial en la qual poder consular tota la informació sobre signatures, activitats, autors i tallers, l’adreça dels quals és www.ferialibroalicante.es, a més de les seues pàgines de facebook i isntagram @*ferialibroalicante .

De la mateixa manera la Regidoria de Cultura informarà simultàniament en els seus canals habituals.

Compartir