La façana de l’Ajuntament s’il·luminarà de color verd esta nit en suport als malalts d’artritis

788

Edificis i monuments de diferents ciutats d’Espanya seran il·luminats de verd hui, 1 d’octubre, a la nit, en solidaritat amb les persones que pateixen artritis, una malaltia crònica que el dilluns commemora el seu Dia Nacional.

El govern municipal del PP a Alacant ha respost de forma positiva a la trucada a favor d’aquests malalts i vol traslladar-los el seu suport a Alacant recolzant la il·luminació en verd de la plaça de l’Ajuntament i de la façana del palau consistorial.

Amb aquesta il·luminació especial a Alacant i en moltes altres ciutats del nostre país es vol posar el focus de l’atenció pública en aquest col·lectiu de pacients per a divulgar la seua situació i donar-los ànims, segons un comunicat de ConArtritis, entitat sense ànim de lucre, declarada d’utilitat pública.

L’objectiu d’aquesta iniciativa de la Coordinadora Nacional d’Artritis és fer visible al prop d’un milió de persones a Espanya que tenen aquesta patologia crònica en qualsevol de les seues diferents manifestacions (reumatoide, *psoriásica, idiopàtica juvenil i *espondiloartritis).

Alacant (plaça i façana de l’Ajuntament), Alcobendas, Madrid (Cibeles), Bilbao (San Mamés) València (Ajuntament) Albacete (Casa Consistorial) Lleó (font de Santo Domingo) i edificis de localitats com Ciudad Real, Marbella, Pontevedra, Huesca, Vigo o Vitòria i Alcorcón, Móstoles i Santiago de Compostel·la, entre unes altres, participaran en aquesta cadena lluminosa.

*ConArtritis divulga el lema “Deixa’t veure”, dirigit a les persones que tenen aquesta malaltia perquè, malgrat les dificultats i als dolors en el seu dia a dia, mantinguen una actitud activa i positiva.

“Aquesta malaltia ens acompanyarà la resta de les nostres vides. I en alguns moments, estarem temptats de sentir tristesa o frustració. Però no podem deixar-nos véncer per ella. La resignació o amagar-nos no serveix de res. Hem de tindre una actitud positiva sempre i mantindre’ns actius”, afirma Antonio Torralba, president de ConArtritis, l’entitat que agrupa les principals associacions de persones amb artritis d’Espanya.

“Si ens impliquem en la nostra cura i en el tractament, si mantenim un contacte estret amb els metges i els professionals sanitaris i amb el nostre entorn, i si ens deixem ajudar, la nostra convivència amb l’artritis serà més fàcil” , explica Torralba.

Concurs de fotografia

A més, aquesta acció de ConArtritis pot tindre premi, ja que ha convocat un concurs de fotografia a través del seu perfil en Instagram. Les persones que compartisquen imatges dels edificis il·luminats (amb l’etiqueta #LuceConArtritis) i esmenten a @conartritis participaran en un sorteig d’una càmera de fotos i una tablet.

Compartir