La Diputación es farà càrreg del Santuari de Sant Joan de Penyagolosa

2133

La Diputació de Castelló es farà càrrec del Santuari de Sant Joan de Penyagolosa. El Govern Provincial restaurarà i dinamitzarà el conjunt arquitectònic del Santuari de Sant Joan de Penyagolosa com a emblema patrimonial de la província. El president del Govern Provincial, Javier Moliner, ha anunciat hui l’inici de tots els tràmits per a dur a terme aquest ambiciós projecte a favor de la recuperació i dignificació d’aquesta joia patrimonial religiosa de l’interior de la província de Castelló. I és que el Bisbat Sogorb-Castelló, titular dels immobles, ja ha autoritzat la Diputació de Castelló per a iniciar tots els tràmits pertinents per a licitar les obres en la major brevetat possible per a tirar avant un projecte d’aquesta envergadura.

“Obrim el camí perquè el Santuari de Sant Joan de *Penyagolosa recupere l’esplendor, la força, la intensitat i la capacitat d’atracció de visitants i que aqueix projecte de Camins de Penyagolosa tinga el revulsiu necessari per a no defraudar a ningú. Perquè quan algú des de qualsevol part del món i anomenat per la candidatura a Patrimoni Mundial en la qual continuem treballant vinga a visitar-nos tinga un lloc central d’aqueix pelegrinatge en unes condicions òptimes per a poder rebre i acollir als visitants”.

En aqueix sentit, Moliner ha assegurat que a més “aquesta actuació retornarà a Sant Joan de Penyagolosa com un lloc natural en el qual allotjar-se, en el qual poder gaudir del seu entorn. Perquè després de Sant Joan de Penyagolosa es mouen emocions de tota la província de Castelló, som molt conscients que aquesta actuació traspassa l’àmbit municipal, té a veure amb el vincle que tenim tots els castellonencs amb el nostre territori. L’actuació comportarà la rehabilitació i dinamització de cadascun dels espais d’aquest conjunt arquitectònic i, per descomptat, respectarà les activitats que allí es realitzen fins ara prestant aqueix servei”.

La restauració per part de la Diputació es correspon amb el compromís del Govern Provincial per recuperar i posar en valor el patrimoni provincial com a font d’oportunitats i desenvolupament del patrimoni. En aquest cas concretament, l’actuació es contextualitza en el seu ambiciós projecte per preservar, revaloritzar i donar a conéixer al món el patrimoni material i immaterial dels ‘*Camins del *Penyagolosa’. “Aquesta restauració de l’espai arquitectònic de Sant Joan de Penyagolosa se situa en l’eix central de la candidatura a Patrimoni Mundial de *Camins per a continuar posant en valor les peregrinacions que des de fa més de 600 anys tenen lloc des dels nostres pobles a Sant Joan”, ha incidit Moliner.

Abanderant la restauració del patrimoni sacre com a actiu per als pobles
La Diputació de Castelló s’ha consolidat com la institució abanderada de la cura, recuperació i protecció del patrimoni i art sacre castellonenc com un actiu que contribuïsca a millorar i generar noves oportunitats als pobles de la província amb una inversió superior als 10 milions d’euros des de 2011.

Així, el Govern Provincial suma centenars d’obres i edificis restaurats en col·laboració tant amb els Bisbats, el de la Dióceis Sogorb-Castelló i el de la Diòcesi de Tortosa, amb els qui manté convenis de col·laboració, com amb els propis ajuntaments als qui presta aqueix servei de restauració i amb els qui comparteix projectes de posada en valor del patrimoni.

Compartir