La Diputació ultima el Festival de Teatre Clàssic al Castell de Peniscola

1045

La Diputació de Castelló ultima els preparatius d’una vint-i-dosena edició del Festival de Teatre Clàssic Castillo de Peníscola que el consolidarà en l’elit de les arts escèniques. Un renovat Castillo de Peníscola gràcies al Pla Director executat per la Diputació de Castelló serà el millor enclavament patrimonial del 5 al 27 de juliol per a un exclusiu cicle teatral que segueix el deixant d’altres referents a Espanya i que s’ha posicionat com el màxim precursor del turisme cultural i de l’oferta complementària de qualitat al turisme de la província en la temporada estival.

El vicepresident i diputat provincial de Cultura, Vicent Sales, ha posat en valor “l’esforç que des del Govern Provincial hem fet per consolidar en aquesta cita amb la cultura un festival de primera qualitat que compta amb el millor escenari del mediterrani. Tenim la immensa fortuna de tindre l’enclavament del castell de Peníscola fent-nos privilegiats perquè en el qualitatiu podem oferir sens dubte, el millor escenari del mediterrani. És el que ens ha permés apostar per convertir aquest festival en un referent no solament en el nostre entorn sinó en tota Espanya i a nivell internacional”.

I és que cal tindre en compte que precisament un dels eixos fonamentals del Pla Director del Castell de Peníscola en el qual la Diputació inverteix 4,5 milions d’euros és precisament augmentar l’aposta pel Festival de Teatre Clàssic com a patrimoni cultural i eina de promoció turística per a la província.

Qualitat, prestigi i innovació en la programació
Una de les claus de l’èxit del Festival de Teatre Clàssic de Peníscola ha sigut la perfecta conjunció de la qualitat, prestigi i innovació en la seua programació. Així, el divendres, 5 de juliol començarà el festival amb l’espectacle ‘Paraules per un tub’ que discorrerà pels carrers del barri antic amb començament a les 20.30 hores en la plaça del Faro. Estarà dirigit per Rodrigo *Puertas, amb la Companyia Generació Teatre.

El dissabte 6 de juliol ja comença l’horari habitual de les 22.30 hores que es mantindrà en totes les obres així com la seua ubicació al Pati d’Armes del Castell. Tindrà lloc ‘El malalt imaginari’, de Molière dirigida per Eva del Palau amb la Companyia Morboria Teatre.

El dijous 11 de juliol el festival tornarà als carrers del barri antic de Peníscola amb ‘El carro de les meravelles’, dirigida per Pedro *Monroy amb la Companyia Escala de Tisora.

El dissabte dia 13, a les 22:30hores al Pati d’Armes del Castell tindrà lloc ‘Entre babaus camina el joc’, de Rojas Zorrilla, amb la direcció d’Eduardo Vasco i les companyies Novembre Teatre i Companyia Nacional de Teatre Clàssic i amb vestuari de Lorenzo Caprile. A la mateixa hora i en el mateix lloc, el dimarts 16 de juliol tindrà lloc ‘Querella de Lope i les dones’ dirigit per Ernesto Arias i amb la Companyia *Calema Produccions. El dijous 18 serà l’oportunitat de gaudir de ‘Desenganys Amorosos’, amb la direcció d’Ainhoa *Amestoy amb la Companyia Estival Produccions.

Ja en la recta final del festival, el dissabte 20 de juliol tindrà lloc l’obra ‘Un marit ideal’, d’Oscar Wilde dirigida per Juan Carlos Pérez de la Font amb la Companyia Seqüència3. El dimarts 23 l’obra ‘Ildebrando Biribó, l’últim cyrano’ amb la direcció d’Iñaki Ricarte i la Companyia Gat Negre.

Finalment, el dissabte 27 de juliol el fermall d’or al festival el posarà una nova actuació als carrers del barri antic de Peníscola, ‘El pelegrí i el papa’, dirigida per Jesús Pescador amb la Companyia Teatre dels Navegants’ a les 20.00 hores, i ja a les 22.30 hores al Pati d’Armes del Castell, ‘La vídua valenciana’, de Lope de Vega, dirigida per Borja Rodríguez amb la Companyia MIC Produccions.

Cal recordar que les entrades ja estan a la venda tant en les taquilles del castell com online en la pàgina web https://castillodepeniscola.dipcas.es/

Descobrir Castelló a través d’una oferta complementària de qualitat
Aquesta ambiciosa proposta es correspon amb l’esforç que està fent la Diputació de Castelló per a generar activitats través de la cultura, la literatura, la música i l’esport, una oferta complementària de qualitat que dinamitze amb noves oportunitats la província al mateix temps que genere *prescriptores turístics dels nostres municipis.

“Ho fem per exemple amb un Festival de Teatre Clàssic de Peníscola de primer nivell, el fem en literatura amb els guardons Lletres del Mediterrani, en esports amb els 400 esdeveniments de Castelló Escenari Esportiu o amb la música amb Castelló Terra de Festivals. Constituïm en aquests esdeveniments autèntics elements troncals de promoció de la nostra província a tot el món”.

Compartir