La Diputació obri el termini per sol·licitar ajudes en matèria de Benestar Social

1034

L’àrea de Benestar Social de la Diputació de València ha obert les convocatòries de tres subvencions per a 2018 relatives a la promoció de la salut, les activitats per a persones majors i la prevenció en drogodependències. Ajudes que, en total, sumen 434.000 euros i que ja poden sol·licitar els municipis de la província, després d’haver sigut publicades en el Butlletí Oficial de la Província (BOP).

“Les subvencions estan incloses en uns pressupostos que tenen un marcat caràcter municipalista i social. Les dos vessants formen part de l’aposta de l’actual equip de govern per millorar la qualitat de vida de les valencianes i valencians”, assegura la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer.

Formació en primers auxilis

Una de les convocatòries de subvencions que està oberta és la de La Ruta de la Salut, un programa itinerant que recorre els municipis valencians en el qual professionals de l’Hospital General de València realitzen revisions mèdiques als veïns i, a més, ofereixen xarrades sobre temes relacionats amb la cura personal, la prevenció de malalties o la importància de l’exercici físic.

Entre les novetats que poden sol·licitar els ajuntaments en aquest 2018 estan les classes de formació per a aprendre a utilitzar desfibril·ladors, així com per a saber realitzar una reanimació cardiopulmonar. Les ajudes per a la Ruta de la Salut estan pressupostades en 100.800 euros.

Incloses en aquesta convocatòria estan també les ajudes per a la realització d’anàlisi per a la prevenció i control de la legionel·la. Es tracta d’un programa que està orientat a l’elaboració d’aquests estudis que, segons la normativa vigent, tots els ajuntaments tenen l’obligació de realitzar en les seues instal·lacions.

Una vida activa

Una altra de les subvencions de la Diputació està relacionada amb la promoció del benestar de les persones majors i les dones. Es tracta de col·laborar en la programació anual de tallers i activitats físic-recreatives, com les classes de gimnàstica que organitzen alguns ajuntaments, en aquest cas, amb menys de 10.000 habitants. L’objectiu és tenir en compte els aspectes físics, psicològics i socials dels participants, promovent l’envelliment actiu i l’apoderament de les dones.

Drogodependència

Els municipis que tinguen menys de 20.000 habitants poden acollir-se també a les ajudes relacionades amb la prevenció de drogodependències i altres trastorns addictius. Segons explica la responsable de Benestar Social de la Diputació, Mercedes Berenguer, “l’objectiu és contribuir, amb xarrades i tallers en col·legis i instituts, a la reducció en el consum de drogues, enfortint el teixit social i la participació en l’elaboració de respostes a aquesta complexa problemàtica”.

Les bases amb la informació de les tres convocatòries de subvencions a ajuntaments estan en el Butlletí Oficial de la Província i estaran obertes fins al pròxim 18 de maig.

Compartir