La Diputació invertirà 300.000 euros en una campanya promocional per a multiplicar els turistes que arriben per l’AVE a Castelló

1491
renfe ave castello diputacio campanya promocional turisme

La Diputació de Castelló llançarà una ambiciosa campanya promocional, en la que invertirà 300.000 euros, per a multiplicar els turistes que arriben per AVE a Castelló des del centre d’Espanya i, amb això, els beneficis que esta nova infraestructura supose per a la província.

Així, El Govern Provincial atén les peticions i suggeriments aportats per part del sector empresarial del turisme de la província, que ja li havia plantejat la possibilitat d’incidir en la promoció de Castelló a Madrid. Precisament, amb l’inici dels viatges de l’AVE entre Madrid i Castelló i l’augment de les freqüències, ara que passa a tindre moltes més oportunitats per al turisme provincial al comptar per primera vegada amb connexió directa de transport ferroviari d’alta velocitat.

Així ho ha anunciat el president de la Diputació, Javier Moliner, qui ha explicat que “llançarem una campanya de promoció turística de Castelló a Madrid, perquè en estos moments és la nova oportunitat que l’alta velocitat ens obri perquè molts madrilenys i turistes d’altres punts del centre d’Espanya descobrisquen la nostra província. Així que per a aconseguir-ho bolcarem tots els nostres esforços de la mà del sector turístic castellonenc, amb esta campanya dirigida a captar l’atenció d’un mercat prioritari per a nosaltres i fer que milers de madrilenys coneguen la província de Castelló com a destí de cap de setmana, multiplicant amb això les oportunitats turístiques de la nostra província”.

En eixe sentit, Moliner ha fet insistència en què “esta nova campanya promocional entra dins dels objectius marcats junt amb els municipis i el sector empresarial en el nostre Pla de Màrqueting Turístic, que és el nostre full de ruta per a promocionar del millor mode la província i amb això multiplicar les oportunitats que suposa el turisme per a la gent de Castelló”.

En esta estratègia s’inclou tant accions promocionals de qualsevol tipus, així com reunions amb les principals empreses emissores de turistes a nivell nacional. En esta estratègia, la Diputació de Castelló vol treballar també coordinadament amb Renfe, que lògicament té molta experiència en la promoció i paquetizacio d’ofertes turístiques vinculades a l’AVE.

Millorar el potencial turístic de Castelló
Esta campanya promocional de la Diputació anunciada pel president Moliner es dirigix a aprofitar al màxim el potencial turístic de la província que, igual que ha ocorregut en altres territoris a què ha arribat l’alta velocitat, té moltes possibilitats de veure’s notablement millorat amb esta nova infraestructura.

I és que tal com indiquen diversos estudis realitzats per empreses especialitzades en allotjaments per a vacacions, destins com la ciutat de València va experimentar, ja en els primers mesos de la posada en marxa de l’AVE amb Madrid, un creixement del 37% d’interés per part dels turistes. Un cas semblant és l’ocorregut en Leon, on l’increment del 51,5% dels viatgers respecte a l’any anterior de l’arribada de l’AVE a Madrid ratifica també esta millora de la capacitat turística i les oportunitats del destí.

Una inversió de rècord per a turisme en 2018
La Diputació de Castelló donarà un altra espenta decisiva al turisme provincial en 2018 al dedicar-li un pressupost rècord de 5.384.600 euros. Amb això, El Govern Provincial plasma en els seus comptes la prioritat estratègica marcada pel president Moliner pel turisme com a motor econòmic i de desenrotllament dels municipis de la província, ja que des de a penes en els últims sis anys ha multiplicat per 2,5 el seu pressupost dedicat a la promoció turística de la província de Castelló.