La Diputació inverteix 7,1 milions d’euros en la millora de les carreteres de la Plana Utiel-Requena

1421

La Diputació de València ha invertit al voltant de 7.161.890 euros en les carreteres de la Plana Utiel-Requena, especialment amb l’objectiu de millorar la seguretat vial en les vies de la comarca. Un dels projectes més destacats i ja executats és l’asfaltat i les millores en la CV-391, tram que afecta el municipi de Requena amb una inversió que va suposar prop de 2 milions d’euros a la corporació provincial. Una actuació de reforç de ferm entre el punt quilomètric 1 i el 20, incloent-hi millores locals, renovació de la senyalització i la col·locació d’una barrera i cunetes de seguretat.

A aquesta acció se sumen unes altres en matèria d’asfaltat com la del tram d’Utiel de la CV-472, on s’ha reforçat el ferm i s’ha realitzat un abalisament de corbes entre el quilòmetre 5+300 i 8+300, amb una inversió propera als 240.000 euros.

A les obres ja executades se sumen altres actuacions planejades per l’àrea de Carreteres que dirigeix Pablo Seguí en vies de la comarca, algunes de gran envergadura, com el reforç del ferm i les millores locals en la CV-470, que afecta el tram entre els municipis d’Utiel i Camporrobles, amb un pressupost del voltant 1.150.000 euros.

En general, es tracta d’una obra on es pretén realitzar un reforç del ferm mitjançant una capa de rodadora, amb l’objectiu de generar unes condicions òptimes de circulació a tot tipus de vehicles i dotar-la de gran resistència enfront dels esforços tangencials. També s’han realitzat sanes per a reparar les zones més deteriorades del ferm. “Apostem per mantenir en les millors condicions les vies ja existents i actuar en aquelles en les quals hi ha punts de conflicte amb una elevada accidentabilidad“, ha assenyalat el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez.

Altres actuacions previstes en la zona són el reforç del ferm i millores locals en la CV-475, en els trams que afecten Fuenterrobles i Camporrobles, amb una inversió propera als 752.000 euros; i la millora de la corba i rotonda d’accés al Azagador a Requena, amb una inversió de més de 260.000 euros.
35 milions d’euros en conservació.

D’altra banda, el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i el diputat de Carreteres, Pablo Seguí, han presentat recentment els nous contractes de Conservació i Manteniment de la xarxa viària provincial per als pròxims tres anys. En aqueix període 2018-2020, la Diputació invertirà prop de 35 milions d’euros en aquestes millores bàsiques en els 1.800 quilòmetres de vies que recorren els municipis valencians, amb l’objectiu que els habitants de totes les comarques puguen tenir unes carreteres més segures. En el cas de les carreteres de la Plana d’Utiel-Requena la Diputació invertirà al voltant de 2,8 milions dins del pla de conservació per al període 2018-2020.

Per la seua banda, el diputat de Carreteres i Infraestructures, Pablo Seguí, ha parlat de “l’era de la conservació en les carreteres valencianes“, que se centrarà en actuacions com a sots, desnivells, reducció de la perillositat en corbes, glorietes, rotondes, millora del ferm i la visibilitat, adequació d’accessos a municipis i creació d’una xarxa de vies per a vianants i ciclistes, “en resposta a les nous usuaris d’una xarxa que ha d’atendre les necessitats del segle XXI“.