La Diputació internacionalitza l’impuls turístic de ‘Lletres del Mediterrani’ amb Espido Freire entre els finalistes d’enguany

1479
lletres del mediterani diputacio castello

La Diputació de Castelló internacionalitzarà l’impuls turístic del certamen ‘Lletres del Mediterrani’ a la marca provincial a l’incloure entre els escriptors finalistes de la tercera edició a la reputada novel·lista Espido Freire. Així ho ha anunciat el president de la Diputació, Javier Moliner, en la presentació hui en la Fira Internacional de Turisme FITUR davant d’una nombrosa representació d’escriptors, mitjans de comunicació i professionals turístics. Junt amb la guanyadora més jove del premi Planeta fins a la data, també han participat els altres tres prestigiosos finalistes d’esta iniciativa del Govern Provincial: Paz Castelló, Pere Cervantes i Lola P. Nieva.

Moliner ha posat en valor l’originalitat de Lletres del Mediterrani al servei de la promoció turística de la província de Castelló. “Estic convençut que d’entre els milers de destins que es promocionen ací, només hi ha un que ha apostat per promocionar-se a través d’un aparador únic: el de la bona literatura. I la bona literatura està en totes les llibreries del país i es llig en tots els racons. Eixe destí, el que unix cultura i turisme a través de les millors plomes espanyoles, és Castelló”.

Referint-se als quatre finalistes, Moliner ha incidit que “en esta tercera edició hem tornat a apuntar alt, perquè Castelló ho mereix i perquè estic convençut que els quatre llibres que prompte podrem llegir suposaran la millor ferramenta de promoció per a esta terra d’oportunitats i la millor forma de seduir als visitants”.

Cal assenyalar que esta iniciativa de la Diputació premia aquelles bones novel·les que tenen a la província de Castelló com a escenari. “Una terra oberta al mar, a la cultura, amb història i tradició, acollidora, creativa, plena de llum i de talent. Una terra bressol de talent i font d’inspiració de grans artistes, des de Berlanga a Hemingway passant per fenòmens mundials com a Joc de Trons”, ha explicat Moliner.

Finalistes d’excepció
Quatre dels millors escriptors del moment escriuran les seues novel·les inspirant-se en els atractius de Castelló i transmetent a través del seu talent eixes sensacions i atractius a milers de lectors de tot el món.

Espido Freire és la guanyadora més jove del premi Planeta i actual vencedora de l’última edició del Premi Azorín de novel·la. “Una novel·lista de reputació internacional que va conéixer Castelló i va decidir plasmar la bellesa dels seus paisatges i muntanyes en el seu nou llibre”, ha destacat Moliner.

De la novel·lista Paz Castelló, Moliner ha posat en valor que “és una e les novel·listes incipients amb més recorregut d’este país. Professional del sector de la comunicació, l’escriptora alacantina s’ha fet un lloc en el sector editorial amb les seues obres”.

D’altra banda, del finalista Pere Cervantes ha destacat que “és un dels autors de referència a Espanya del gènere policíac, que coneix bé per la seua professió com a policia nacional de Castelló. Serà el representant d’esta edició de la terra d’escriptors que és Castelló”.

I, finalment, Lola P. Nievauna altra de les escriptores revelació en novel·la romàntica, guanyadora de diversos certàmens i arrossegant un gran nombre de lectors fidels”, tal com ha indicat el president.

Donar-se a conéixer a través dels millors escriptors del moment
Cal tindre en compte que esta tercera edició del guardó suposa la consolidació d’una iniciativa que ja suma huit novel·les publicades de grans autors de rellevància nacional i internacional com Megan Maxwell, Juan Tira, Dolores García Ruiz, Rosa Ribas, Julio Cèsar Cano, Alejandro Martínez Gallo, José Luis Rodríguez del Corral o León Arsenal.

Huit llibres, dels més diversos gèneres i abonats per les principals editorials espanyoles, que a hores d’ara ja superen els 100.000 exemplars venuts per tot el país. Més de 100.000 lectors i potencials turistes que segur que no es resistixen a visitar esta terra plena de bones històries, despertant el seu desig de tocar, veure, escoltar i sentir en vivo les emocions i trames descrites en el llibre”, ha destacat en la seua intervenció el president.

Així, en FITUR com a gran fòrum internacional del turisme, el president ha anunciat la intenció del Govern Provincial de “continuar consolidant Castelló com la terra on naix la bona literatura i on disfrutar de les millors experiències. Volem continuar pensant en gran, ambicionant una província de més oportunitats i de la que sentir-nos més orgullosos, una província única i diversa que mereix ser narrada”.

Una inversió de rècord per a turisme en 2018
La Diputació de Castelló donarà un altra espenta decisiva al turisme provincial en 2018 al dedicar-li un pressupost rècord de 5.384.600 euros. Amb això, El Govern Provincial plasma en els seus comptes la prioritat estratègica marcada pel president Moliner pel turisme com a motor econòmic i de desenrotllament dels municipis de la província, ja que des del 2012 al 2018 ha incrementat el seu pressupost en un 141%.

Compartir