La Diputació impulsa la iniciativa ‘Cafè amb Europa’ a Castelló a través del centre Europe Direct

918

Representants del Parlament i la Comissió Europea han visitat aquesta vesprada l’edifici del Menador de Castelló per dur a terme la sessió de diàleg obert titulat “Cafè amb Europa”, en la qual la gent més jove de les nostres comarques ha pogut participar d’una reflexió conjunta sobre l’impacte de les institucions europees en el seu dia a dia. L’activitat ha comptat amb el suport de la Diputació que, a través del centre Europe Direct, ha aconseguit que la ciutat figure entre les 30 localitats espanyoles que acolliran aquesta iniciativa.

El diputat provincial de Promoció Econòmica, Ocupació i Internacionalització, Pau Ferrando, ha assistit a l’esdeveniment i s’ha congratulat de l’existència “d’aquest espai de reflexió que posa en valor el punt de vista de la gent més jove en assumptes de vital importància per al futur polític de la Unió Europea, com ara el canvi climàtic, la igualtat, els serveis socials o l’ocupació”.

Igualment, Ferrando ha recordat que la Diputació de Castelló, a través del centre Europe Direct, treballa per apropar els recursos de la Unió Europea a la província. “A través d’aquesta finestra traslladem a la ciutadania les polítiques, prioritats i assumptes estratègics que fomenten el coneixement i la participació de la ciutadania amb la intenció de caminar cap a un paradigma europeu cada vegada més proper”.

Cal recordar que Europe Direct Castelló és l’antena de la Comissió Europea a la província, una eina d’informació, sensibilització i contacte a la disposició de tota la ciutadania. Es tracta d’un centre obert, transversal, que serveix de canal de comunicació bidireccional per a conèixer a través dels diferents actes i esdeveniments que organitza, l’opinió, inquietuds i necessitats de la ciutadania per a traslladar-la a les institucions europees. Europe Direct Castelló està integrat en la Xarxa de Centres Europe Direct gestionada per la Comissió Europea i formada per més de 500 centres en 28 països.

Compartir