La Diputació i ‘Nada Serà Igual’ convertixen el centre de Castelló en el major punt de suport contra l’acaçament escolar

992

La Diputació de Castelló i el projecte audiovisual ‘Nada Serà Igual’ creat pel castellonenc Víctor Antolí han convertit este matí el centre de Castelló en el punt de suport més gran contra l’Acaçament Escolar. Més de mil estudiants de 12 instituts de la província han participat en l’acte de compromís contra esta xacra social que ha tornat a posar de manifest el lideratge del Govern Provincial en este tema mostrant la seua preocupació i compromís per eradicar estos comportaments de les aules de Castelló.

El president de la Diputació, Javier Moliner, s’ha sumat a la concentració i ha destacat que “tenim que continuar fent l’impossible per educar, conscienciar i actuar perquè aquest problema del segle XXI acabe com més prompte millor en les nostres aules. No ens conformarem mentres hi haja un només cas en la província, i vos demanem a tots que sigueu els nostres ulls i oïdes en les aules. Mirar cap a un altre costat no és una opció, i amb xicotets gestos, amb una crida, es pot salvar una vida”.

Este gran acte ha començat en les aules d’instituts de tota la província i que acabarà en la Plaça de Les Aules enfront del Palau Provincial de la Diputació. Amb l’objectiu d’acostar esta problemàtica a l’alumnat es visionarà el vídeo #YPunto on s’inclou una possible solució per a detectar i frenar l’acaçament escolar. “Vosaltres sou els protagonistes i els que heu d’aconseguir que l’acaçament no tinga cap espai en cap col·legi ni institut de la provincia”, ha indicat el president.

Després del visionat de la tv movie, s’ha propiciat la reflexió amb tots els alumnes en l’aula sobre a qui donarien el seu punt de suport i escriuran de forma anònima el perquè en un adhesiu circular que han portat amb ells i han plasmat en una gran lona adequada a este efecte amb centenars de missatges de suport i motius pels quals rebutjar l’acaçament escolar.

Recurs útil per a la comunitat educativa

Després de presentar-la davant de centenars de jóvens de la província, esta tv movie ‘made in Castellón’ està rebent una excel·lent acollida entre la comunitat educativa del a província i ja són molts els centres que han realitzat una sessió especial de visionat entre els seus alumnes.

Hui han participat els instituts de Penyeta Roja, La Magdalena, La Plana, Ramiro Izquierdo, Sos Baynat, Penyagolosa, Caminàs, Carmelites, Vicent Castell, Sant Cristòfol, Ribalta, Botànic (Vall d´Uixó).

La música com a ferramenta L’acte de compromís contra l’acaçament escolar impulsat per la Diputació i 'Nada Serà Igual' ha tornat a tindre la música com a protagonista i recurs per a expressar la renúncia social a l’acaçament escolar.

Així, els artistes castellonencs Zeta, Quesito Raig, Kaizen i Ramsii han participat en una trobada Freestyle de rapers que també ha comptat amb la participació d’estudiants dels instituts. L’objectiu: mostrar eixa renúncia social a l’acaçament escolar a través de les lletres de les seues cançons.

Compartir