La Diputació i l’Associació d’Escriptors de Castelló creen la Biennal de Poesia per a autors nascuts o residents en la província

1479
premi bienal poesia castello

La Diputació de Castelló i l’Associació d’Escriptors de Castelló han creat la I Biennal de Poesia per a autors nascuts o residents en la província. Amb això, El Govern Provincial abona als escriptors castellonencs i impulsa la publicació d’obres de segell castellonenc amb esta convocatòria que ha guanyat en la seua primera edició l’escriptora …. La Diputació, a través del conveni de col·laboració amb l’Associació d’Escriptors de Castelló destina la important quantia de 9.500 euros perquè este projecte veja la llum.

El vicepresident de la Diputació i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha fet entrega hui del premi a l’escriptora guanyadora. “Recolzem el talent castellonenc en un mercat tan complicat com l’editorial, perquè nostres escriptors vegen premiada la seua iniciativa i puguen veure publicada la seua obra. Som conscients de la important contribució que els escriptors de Castelló fan a la nostra cultura, i és per això que impulsem la seua activitat amb este premi que reconeix eixe talent i ho posa en valor entre la societat de la província”.

Cal tindre en compte que la Diputació destina 5.000 euros a la convocatòria d’este premi literari anual que està obert exclusivament a autors nascuts o residents a Castelló.

Sales ha explicat a més que “el premi es convocarà un any per a novel·la i un altre per a poesia, quedant subjecte a les bases de la convocatòria que es publicaran amb temps suficient perquè els escriptors que ho desitgen puguen participar”.

Cal tindre en compte que El Govern Provincial també destina 4.500 euros a la publicació d’un llibre de relats de membres d’esta associació en què haurà d’aparéixer la província de Castelló de manera rellevant.

Volem continuar fent de l’escriptura, de la literatura, un suport important per a difondre els valors de la província. Des dels entorns naturals fins a les tradicions i la cultura. Tot del que es desprén castellonerisme”, ha explicat el vicepresident.

Suport als llibres escrits per castellonencs
Este premi en col·laboració amb l’Associació d’Escriptors de Castelló és un pas més de la important labor que realitza la Diputació de Castelló en suport als escriptors de Castelló, especialment quan els seus llibres tracten de difondre el patrimoni cultural, històric i artístic de la província de Castelló.

Així ho fem des del servei de Publicacions de la Diputació, gràcies al qual en 2017 un total de 17 obres d’autors castellonencs van poder eixir avant, amb la qual cosa això suposa de contribució a la difusió de la nostra cultura. El nostre compromís és continuar generant eixes oportunitats tant als autors de la província com als nostres pobles en la difusió del seu patrimoni i enriquiment del seu coneixement col·lectiu”.