La Diputació i la Generalitat treballen per a adaptar la nova normativa de les unitats de respir al pla de serveis socials

578

La Diputació de Castelló i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives han emprés un seguit de trobades político-tècniques per a treballar en l’adaptació de la futura normativa de les unitats de respir al nou pla de serveis socials que s’implantarà en 2021. Així doncs, la vicepresidenta i diputada de Benestar Social, Patricia Puerta, ha estat a València per a tractar aquest tema i estretir lligams amb la Generalitat «després d’any vivint d’esquenes en detriment de la qualitat dels serveis». En aquest sentit, Puerta veu «necessària» aquesta unió per a millorar els serveis públics socials. «És molt important que regulem les unitats de respir perquè parlem que aquest servei públic és únic a la Comunitat Valenciana, ja que cap altra diputació ofereix un servei igual. No hi ha cap precedent i hem de treballar per a encaixar-lo en el nou sistema i estem contents per la bona predisposició que hi ha a la Generalitat».

Aquest ‘tour’ l’ha portada a parlar amb la directora general de Gestió i Organització del Sistema, Patricia Ramón, la directora general d’Atenció Primària i Autonomia Personal, Mercé Martínez, i el director general de l’Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat dels Serveis Socials, Enrique Ferrer, així com amb personal tècnic d’ambdues cases, amb els quals ha incidit la necessitat de coordinar les fórmules de justificació del manteniment dels equips base i les prestacions socials. I és que cal apuntar que des d’enguany la Diputació assumeix aquesta despesa en els municipis de menys de 6.000 habitants -l’any que ve s’ampliarà a les localitats de més de 10.000-, mentre que la Generalitat ho fa de la resta.

Compartir